Autorul unui film anti-Islam, anchetat pentru instigare la ură (Video)

O instanţă din Amsterdam a ordonat miercuri Parchetului să declanşeze o anchetă judiciară pentru instigare la ură şi discriminare în cazul deputatului de extremă-dreapta Geert Wilders, realizatorul filmului antiislamic Fitna.

39 afișări
Imaginea articolului Autorul unui film anti-Islam, anchetat pentru instigare la ură (Video)

Deputatul de extremă-dreapta Geert Wilders (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tribunalul din Amsterdam a ordonat anchetarea deputatului Geert Wilders pentru instigare la ură şi la discriminare", se arată într-un comunicat al Tribunalului din Amsterdam.

Potrivit instanţei, "există dovezi conform cărora credincioşii musulmani au fost insultaţi de compararea Islamului cu nazismul, conform lui Geert Wilders", continuă comunicatul.

Geert Wilders, fondatorul şi liderul Partidului Libertăţii (PVV), a prezentat în martie 2008 un film de 17 minute intitulat "Fitna" ("Discordie"), în care arată ceea ce el consideră drept "caracterul fascist" al Coranului.

Fitna

Schism

Citeşte şi:

Filmul antiislamic “Fitna” stârneşte reacţii virulente pe YouTube

Tribunal olandez: Geert Wilders are dreptul să compare Islamul cu fascismul

Film anticreştin, lansat ca răspuns la Fitna

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici