Avertisment al OMS: Coronavirus se mişcă mai repede decât vaccinurile / Apelul organizaţiei câtre G7

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că noul coronavirus se mişcă mai repede decât vaccinurile şi a declarat că promisiunea ţărilor din G7 de a împărţi un miliard de doze câtre naţiunile sărace nu este suficientă.

3280 afișări
Imaginea articolului Avertisment al OMS: Coronavirus se mişcă mai repede decât vaccinurile / Apelul organizaţiei câtre G7

Avertisment al OMS: Coronavirus se mişcă mai repede decât vaccinurile / Apelul organizaţiei câtre G7

„Acesta este un mare ajutor, dar avem nevoie de mai mult şi avem nevoie de ele mai repede. În acest moment, virusul se mişcă mai repede decât distribuţia globală a vaccinurilor. Peste 10.000 de oameni mor în fiecare zi ... aceste comunităţi au nevoie de vaccinuri şi au nevoie de ele acum, nu de anul viitor”, a declarat jurnaliştilor, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Liderii din domeniul sănătăţii globale au avertizat, de asemenea, că angajamentul a fost prea mic, prea târziu, fiind necesare mai mult de 11 miliarde de doze.

Confruntaţi cu inechitatea accesului la vaccin, liderii G7 s-au angajat în timpul summitului din weekend să doneze un total de peste un miliard de zone, în creştere faţă de cele 130 milioane promise în februarie.

Discrepanţa între vaccinarea în ţările G7 şi ţările cu venituri mici este de 73 la unu, potrivit Bancii Mondiale.

Programul Covax condus de OMS a livrat până acum 87 de millioane de doze de vaccin către 131 de ţări - mult mai puţine decât se anticipase. OMS doreşte cel puţin 70% din populaţia lumii vaccinată până la următoarea reuniune a G7 din Germania ce va avea loc anul viitor.

„Pentru a face acest lucru, avem nevoie de 11 miliarde de doze”, a spus Tedros.

OMS şi partenerii săi au evidenţiat, de asemenea, nevoia disperată de fonduri pentru a depăşi pandemia.

În acest an sunt necesari peste 16 miliarde de dolari pentru a finanţa pe deplin eforturile de accelerare pentru un acces uşor la diagnostic, tratamente şi vaccinuri Covid-19.

Această cifră reprezintă mai puţin de un procent din cheltuielile globale mondiale de apărare, a declarat directorul OMS pentru situaţii de urgenţă, Michael Ryan, adăugând: „Sigur ne putem permite un procent din asta pentru a salva vieţi şi a pune capăt acestei pandemii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici