Avertisment: China poate cumpăra neloial toate afacerile Europei. Măsura propusă de comisarul european pentru Concurenţă

  • Chinezii ar putea profita de criză şi ar putea cumpăra afacerile europene.
  • Comisarul european pentru Concurenţă spune că guvernele din Europa trebuie să cumpere acţiuni în companii pentru a elimina acest risc.
  • Margrethe Vestager va propune măsuri pentru echilibrarea nivelului de joc dintre chinezi şi europeni.
8840 afișări
Imaginea articolului Avertisment: China poate cumpăra neloial toate afacerile Europei. Măsura propusă de comisarul european pentru Concurenţă

Avertisment: China poate cumpăra neloial toate afacerile Europei. Măsura propusă de comisarul european pentru Concurenţă

Companiile europene au fost întodeauna în atenţia chinezilor, iar acum, când preţul acţiunilor acestora înregistrează scăderi masive din cauza crizei COVID-19, guvernele din Europa ar trebui să cumpere aciţiuni în companii, avertizează Margrethe Vestager, comisarul european pentru Concurenţă şi vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, potrivit Financial Times.

„Oamenii pot veni să facă business în Europa, dar nu prin metode nedrepte în ceea ce priveşte concurenţa”, a spus aceasta.

Margrethe Vestager a anunţat, luna trecută, că va lansa în iunie o serie de propuneri care să echilibreze nivelul de joc dintre europeni şi chinezi.

Reglementarea ar viza corporaţiile deţinute sau controlate de guverne non-UE, pentru a adresa temerile legate de faptul că puterea financiară cu care vin acestea le acordă un avantaj nedrept faţă de competitorii din Europa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici