Avertisment dat de strănepoata fostului lider sovietic Nikita Hruşciov: Putin ar putea folosi arme nucleare

Strănepoata fostului lider sovietic, Nikita Hruşciov, a avertizat într-un interviu la BBC că Rusia ar putea fi pregătită să folosească arme nucleare în Ucraina.

20856 afișări
Imaginea articolului Avertisment dat de strănepoata fostului lider sovietic Nikita Hruşciov: Putin ar putea folosi arme nucleare

Nina Hruşciova, profesor de afaceri internaţionale în SUA, a declarat pentru BBC că ea crede că preşedintele rus Vladimir Putin va face în cele din urmă tot ce este necesar pentru a revendica victoria în război.

"Cred că acest război este într-adevăr cel pe care Putin plănuieşte să îl câştige şi plănuieşte să îl câştige cu orice preţ. Dacă va trebui să declare victoria, arme nucleare tactice ar putea fi una dintre opţiunile pe care ruşii ar putea fi pregătiţi să le folosească", a spus ea.

Armele nucleare tactice au o putere mai mică decât rachetele cu rază mai lungă de acţiune care au planat asupra epocii Războiului Rece, când Nikita Hruşciov conducea Uniunea Sovietică.

Dar strănepoata lui Hruşcheva - cercetător specializat pe Rusia la New School din New York şi critic de lungă durată al lui Putin - se teme că Moscova le-ar putea folosi cu efect devastator pe teritoriul ucrainean.

În martie, la câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina, Nina Hruşciova s-a declarat jenată de această evoluţie şi a spus că străbunicul ei ar fi considerat atacul "josnic".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici