Avertisment de la un senator american: "Inflaţia este reală, nu este tranzitorie. Este alarmantă"

Senatorul democrat american Joe Manchin a exprimat preocupări, luni, privind inflaţia şi privind costurile generate de planul Administraţiei SUA care conţine măsuri sociale şi acţiuni de protejare a mediului, înaintea unei discuţii cu preşedintele Joseph Biden.

1403 afișări
Imaginea articolului Avertisment de la un senator american: "Inflaţia este reală, nu este tranzitorie. Este alarmantă"

Avertisment de la un senator american: "Inflaţia este reală, nu este tranzitorie. Este alarmantă"

"Inflaţia este reală, nu este tranzitorie. Este alarmantă, este în creştere, nu în scădere. Şi cred că trebuie să ne preocupe acest lucru. La fel şi efectele geopolitice", a afirmat senatorul democrat Joe Manchin, referindu-se inclusiv la activităţile militare ruse din apropierea Ucrainei.

"Toate aceste lucruri generează preocupări. În acest moment, factorii necunoscuţi sunt foarte, foarte mari", a precizat Joe Manchin, citat de publicaţia The Hill.

Senatorul Joe Manchin urmează să discute cu preşedintele Joseph Biden înaintea votului din Senatul SUA pe tema proiectului "Reconstruim Mai Bine" (Build Back Better, BBB). Camera Reprezentanţilor a aprobat, pe 19 noiembrie, Planul Administraţiei Joseph Biden în valoare de aproape 2.000 de miliarde de dolari privind măsuri sociale şi acţiuni de protejare a mediului, dar în Senat vor fi necesare voturile tuturor celor 50 de politicieni democraţi.

Joe Manchin a evitat să spună dacă va susţine adoptarea rapidă a proiectului în Senat, argumentând că nu stabileşte el programul dezbaterilor. "Ştiu că lumea se grăbeşte de mult timp, dar am asistat la tot felul de evenimente care ne permit să ne pregătim mai bine", a insistat Manchin, menţionând inflaţia-record pentru ultimele patru decenii.

Planul privind măsurile sociale are valoarea de 1.750 de miliarde de dolari şi prevede subvenţii pentru educaţie, servicii medicale şi asistenţă pentru familii. În plus, au fost aprobate subvenţii pentru energia regenerabilă, în cadrul acţiunilor în sensul tranziţiei ecologice, astfel că bugetul total alocat se apropie de 2.000 de miliarde de dolari.

Pe fondul criticilor opoziţiei republicane, Administraţia Joseph Biden încearcă să identifice soluţii economice şi fiscale pentru finanţarea planurilor privind infrastructura, măsurile sociale şi acţiunile ecologice.

Inflaţia în Statele Unite a ajuns la 6,8% în noiembrie, cel mai ridicat nivel din ultimii 39 de ani, în contextul creşterii cererii de consum şi blocajelor din reţelele de aprovizionare, dar şi pe fondul acordării de subvenţii sociale şi pentru relansarea economică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici