Avertisment: invadarea Ucrainei de către Rusia ar putea declanşa al Treilea Război Mondial

  • Yuliia Laputina, ministrul ucrainean al veteranilor, a declarat pentru Sky News că ţara sa este pregătită să se apere dacă Rusia va lansa un atac.
  • Ea crede că o invazie totală a Ucrainei de către Rusia ar putea duce la izbucnirea unui conflict european, poate chiar la declanşarea celui de-al treilea război mondial.
10581 afișări
Imaginea articolului Avertisment: invadarea Ucrainei de către Rusia ar putea declanşa al Treilea Război Mondial

Guvernul ucrainean atenţionează: invadarea Ucrainei de către Rusia ar putea declanşa cel de-al treilea război mondial

Yuliia Laputina, ministrul ucrainean al Veteranilor, care a servit ca ofiţer de top, a declarat pentru Sky News că ţara sa este pregătită să se apere dacă Rusia va lansa un atac.

"O invazie totală a Ucrainei de către Rusia ar putea duce la izbucnirea unui conflict european, poate chiar la declanşarea celui de-al treilea război mondial", a declarat ministrul. 

"Dacă Rusia ne va invada, nu se va limita la Ucraina.  Ar trebui să vă preocupaţi şi de Balcani. Ce fac ruşii acum în Serbia  - ei încearcă să provoace tensiuni în Balcani. Asta ar putea duce la declanşarea celui de-al treilea război mondial. Geopolitic, este un scenariu posibil. Aşadar, trebuie să ne îndreptăm atenţia către Ucraina fiindcă este o chestiune de securitate pentru întreg continentul european", a precizat ministrul. 

Recent, Statele Unite ale Americii au avertizat că Rusia ar putea invada Ucraina în ianuarie 2022 cu 175 000 de soldaţi. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici