Avertisment pentru Joe Biden. Rusia şi China au organizat primul exerciţiu militar de la începutul războiului din Ucraina

  • Rusia şi China au organizat primul exerciţiu militar comun de la începutul războiului din Ucraina, relatează The New York Times.
  • Un oficial american de rang înalt a declarat pentru The New York Times că specialiştii au urmărit exerciţiul militar din nord-estul Asiei, în timp ce preşedintele SUA, Joe Biden, se întâlnea la Tokyo cu liderii Australiei, Indiei şi Japoniei.
9402 afișări
Imaginea articolului Avertisment pentru Joe Biden. Rusia şi China au organizat primul exerciţiu militar de la începutul războiului din Ucraina

Oficialul, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a declarat că Rusia şi China au trimis bombardiere deasupra Mării Japoniei, iar avioanele au continuat spre sud, spre Marea Chinei de Est, potrivit Sky News.

Oficialii sud-coreeni au confirmat între timp că două avioane militare din China şi patru aparate de luptă din Rusia au intrat în zona lor..

Informaţia a fost confirmată de ruşi. Avioane militare ruseşti şi chinezeşti au efectuat exerciţii comune de patrulare în regiunea Asia-Pacific, a anunţat marţi Ministerul Apărării din Rusia, potrivit Reuters.

Patrularea comună a durat 13 ore deasupra mărilor Japoniei şi Chinei de Est şi a implicat bombardiere strategice ruseşti Tu-95 şi avioane chinezeşti Xian H-6, a precizat ministerul, potrivit Reuters.

Avioane ale forţelor aeriene japoneze şi sud-coreene au urmărit avioanele ruseşti şi chinezeşti într-o parte a exerciţiului, au mai spus ruşii.

Prezenţa avioanelor a fost confirmată şi de japonezi. Japonia a trimis în misiune avioane de luptă după ce aparatele de zbor din Rusia şi China s-au apropiat de spaţiul său aerian. Incidentul a avut loc marţi, când Tokyo găzduia liderii grupului de ţări Quad (Japonia, Australia, India şi SUA), a declarat ministrul apărării Nobuo Kishi. Politicianul a mai spus că, probabil, exerciţiul a reprezentat o provocare din partea celor două ţări.

Exerciţiul militar comun pare a fi un semn al legăturilor puternice menţinute între China şi Rusia, în ciuda războiului în curs de desfăşurare din Ucraina.

Anterior, ministrul de externe din Rusia, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova se va concentra pe dezvoltarea legăturilor cu China.

Diplomatul a spus că obiectivul Kremlinului este de a dezvolta legăturile cu China, după ce Occidentul a adoptat o „poziţie de dictator" în urma războiului din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici