Avertismentul ofiţerilor ucraineni de rang înalt: Există un mare risc ca liniile de front să se prăbuşească

  • Ofiţerii de rang înalt, care au servit sub comanda fostului şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, au avertizat că există un mare risc ca liniile de front să se prăbuşească indiferent unde Rusia alege să îşi concentreze ofensiva.
  • Rusia adună în prezent resurse, iar Ucraina ar trebui să fie pregătită să lanseze un ,,mare atac" în jurul lunii august sau potenţial mai devreme, anunţă aceştia.
  • Este posibil ca Rusia să ,,pătrundă în linia frontului şi să o prăbuşească în unele părţi", au spus ei.
1649 afișări
Imaginea articolului Avertismentul ofiţerilor ucraineni de rang înalt: Există un mare risc ca liniile de front să se prăbuşească

Avertismentul ofiţerilor ucraineni de rang înalt: Există un mare risc ca liniile de front să se prăbuşească

O serie de ofiţeri militari ucraineni, care au luptat sub comanda fostului comandant-şef al Forţelor Armate ucrainene, au oferit o evaluare sumbră a situaţiei de pe teren, în timp ce Rusia preia controlul. Aceştia au declarat, pentru POLITICO, faptul că întârzierea ajutorului occidental pentru Ucraina ar putea conduce ţara spre o prăbuşire a liniilor de front, pe măsură ce armata rusă a obţinut, în ultima perioadă, câteva cuceriri, printre care şi oraşul Avdiivka.

Ofiţerii au declarat, sub anonimat, că există un risc mare ca liniile frontului să se prăbuşească acolo unde generalii ruşi decid să îşi concentreze ofensiva. De asemenea, potrivit acestora, luând în calcul atacurile intense ale armatei ruse asupra infrastructurii ucrainene, Rusia va putea probabil să ,,pătrundă în linia frontului şi să o prăbuşească în unele părţi", au spus ei.

,,Nu există nimic care să poată ajuta Ucraina acum, deoarece nu există tehnologii serioase capabile să compenseze Ucraina pentru marea masă de trupe pe care Rusia probabil că o va arunca asupra noastră”, a declarat pentru POLITICO una dintre sursele militare de rang înalt.

În cadrul interviului, oficialii militari ucraineni au subliniat că greşelile armatei ruseşti pe front nu constituie o strategie pe care armata ucraineană să se bazeze. În plus, aceştia subliniază că este o mare nevoie de soldaţi pe front, contrar declaraţiilor noului comandant-şef, Oleskandr Sîrskîi de săptămâna trecută, când a afirmat că armata ucraineană nu va mai avea nevoie de atât de mulţi oameni pe cât se credea anterior.

Unul dintre oficialii militari a punctat faptul că Rusia nu doar îşi măreşte efectivele pe câmpul de luptă, ci ,,învaţă şi se perfecţionează" din mers.

Săptămâna trecută, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut un nou apel către Occident pentru a grăbi livrarea ajutorului militar pentru Kiev, avertizând că armata ucraineană va fi nevoită să îşi prioritizeze resursele pe front.

,,Dacă nu există sprijin din partea SUA, înseamnă că nu avem apărare aeriană, nu avem rachete Patriot, nu avem bruiaje pentru războiul electronic, nu avem gloanţe de artilerie de 155 de milimetri”, a declarat Zelenski, în cadrul unui interviu pentru The Washington Post. ,,Înseamnă că ne vom întoarce, ne vom retrage, pas cu pas”, a completat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici