Avertismentul preşedintelui Chinei privind intervenţia forţelor străine în Hong Kong şi Macau

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a declarat vineri că ţara sa nu le va permite „forţelor străine” să intervină în Hong Kong şi Macau, informează Reuters.

2826 afișări
Imaginea articolului Avertismentul preşedintelui Chinei privind intervenţia forţelor străine în Hong Kong şi Macau

Sursa: Profimediaimages

Declaraţia sa a fost făcută în contextul învestirii noului Guvern din Macau, Guvern considerat ca fiind apropiat al Beijingului.

Ceremonia de învestire a coincis cu împlinirea a 20 de ani de la transferul puterii din Macau de la Portugalia la China. „Trebuie să pun accentul pe faptul că, de la revenirea Hong Kong şi Macau la patria mamă, afacerile interne ale celor două regiuni administrative speciale sunt afacerile interne ale Chinei şi nu reprezintă responsabilitatea forţelor străine”, a declarat Xi. „Nu vom permite niciunei forţe străine să intervină”, a adăugat acesta.

Regiunea Macau a revenit sub administrare chineză pe 20 decembrie 1999, sub principiul „o ţară, două sisteme”, acelaşi tip de administraţie ca în Hong Kong.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici