Avertizare a unui oficial: Strategia lui Merkel pune în pericol Uniunea Europeană

Cererea cancelarului german Angela Merkel de a revizui anumite tratate europene pentru a consolida disciplina bugetară pune în pericol Uniunea Europeană, a apreciat joi vicepremierul Luxemburgului, citat de un cotidian german.

585 afișări
Imaginea articolului Avertizare a unui oficial: Strategia lui Merkel pune în pericol Uniunea Europeană

Angelai Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu trebuie să uitaţi" că o dată cu propunerea unor schimbări ale tratatelor "apare riscul destrămării Uniunii Europene", deoarece "este nerealist să credem că numai articolele prevăzute vor fi propuse pentru revizuire", continuă Jean Asselborn, într-o scrisoare deschisă către Merkel, publicată în cotidianul Handelsblatt. Este "nerealist" să vrei să modifici anumite articole din tratatele europene aşa cum cere Merkel, care "ar face bine să clarifice" dacă urmăreşte scopuri politice interne, a adăugat acesta.

"Dragă doamnă cancelar, există un obiectiv european în lansarea unei dezbateri asupra unor schimbări semnificative ale tratatelor în mijlocul a ceea ce poate fi cea mai dificilă etapă în căutarea stabilităţii în zona euro?" "Dacă urmăriţi un scop politic intern, aţi face bine să clarificaţi", a adăugat acesta.

Britanicii vor lansa apoi propriile propuneri, precum şi Parlamentul European, iar referendumuri cu rezultate incerte ar fi organizate "fără îndoială" în anumite ţări, avertizează vicepremierul luxemburghez.

Cancelarul german, care a refuzat pentru moment să accepte un rol mai important al BCE sau introducerea euro-obligaţiunilor pentru a rezolva criza, aşa cum propun alte state, a făcut o condiţie prealabilă din reviziuirea tratatelor europene pentru a întări disciplina bugetară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici