Avertizare de călătorie în Mexic din cauza cartelurilor de droguri

Autorităţile din statul american Texas au sfătuit cetăţenii americani să nu călătorească în Mexic în timpul vacanţei de primăvară, din motive de securitate.

986 afișări
Imaginea articolului Avertizare de călătorie în Mexic din cauza cartelurilor de droguri

Avertizare de călătorie în Mexic din cauza cartelurilor de droguri

Departamentul de Siguranţă Publică din Texas (DPS) a anunţat că violenţa cartelurilor de droguri reprezintă o ameninţare semnificativă pentru oricine traversează Mexicul. Avertizarea apare în condiţiile în care patru americani au fost răpiţi la scurt timp după ce au trecut graniţa săptămâna trecută. Doi dintre ei au fost ucişi, iar ceilalţi doi au fost eliberaţi.

Alte trei femei din SUA care au mers în Mexic pentru a vinde haine la o piaţă sunt date dispărute de mai bine de două săptămâni.

„Violenţa cartelurilor de droguri şi alte activităţi criminale reprezintă o ameninţare semnificativă pentru siguranţa tuturor celor care trec în Mexic în acest moment. Pe baza naturii volatile a activităţii cartelurilor şi a violenţei pe care o vedem acolo, îndemnăm persoanele să evite călătoriile în Mexic în acest moment", a declarat directorul DPS, Steven McCraw, potrivit BBC.

Incidentele din ultima perioadă ar putea înrăutăţi relaţiile dintre SUA şi Mexic. Un senator republican a cerut administraţiei preşedintelui Joe Biden să permită desfăşurarea de trupe americane la graniţă pentru a lupta împotriva cartelurilor.

Preşedintele mexican Andrés Manuel López Obrador a calificat propunerile drept „arogante".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici