Avertizare MAE: Risc ridicat de incendiu în Grecia/ Zonele care ar putea fi afectate

Ministerul Afacerilor Externe a emis, luni, o avertizare de călătorie prin care anunţă că în Grecia există un risc ridicat de incendiu, iar populaţia a fost evacutată în unele zone deja afectate de un incenciu de vegetaţiei, în insula Evia şi Peninsula Attica.

5070 afișări
Imaginea articolului Avertizare MAE: Risc ridicat de incendiu în Grecia/ Zonele care ar putea fi afectate

Avertizare MAE: Risc ridicat de incendiu în Grecia/ Zonele care ar putea fi afectate

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă local avertizează că există, în continuare, un risc ridicat de incendiu (nivel 4, pe o scară de la 1 la 5), începând cu data de 13 august 2018, pentru majoritatea regiunilor greceşti, deja cu unele consecinţe asupra populaţiei, ce au condus la evacuări în unele areale afectate din Grecia Centrală (insula Evia) şi Peninsula Attica', au precizat reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIFAFAX.

Cetăţenii români pot cere consultanţă Ambasadei României la Atena şi Consulatului General la Salonic, potrivit sursei citate.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, a transmis MAE.

Pentru cetăţenii români care se află într-o situaţie de urgenţă, Ambasada României în Republica Elenă şi Consulatului General al României la Salonic, pun la dispoziţie numere de telefon speciale.

„De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României laSalonic: +306906479076”, a completat Ministerul Afacerilor Externe.

MAE oferă detalii şi despre site-urile la care românii por afla mai multe informaţii despre situaţia din Grecia.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, conchide sursa citată.

Locuitorii din două sate din insula Evia din Grecia au fost evacuaţi de către autorităţi duminică, din cauza unui incendiu de vegetaţie agravat de vânturile puternice din zonă, relatează Reuters.

Localnicii din satele Kontodespoti şi Stavros din insula Evia, situate la aproximativ 70 de kilometri de Atena, au fost evacuaţi duminică de către autorităţi. Măsura de precauţie vine la câteva săptămâni după ce 94 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie din Grecia. Peste 3.500 de case au fost afectate de incendiu, iar 1.000 dintre acestea trebuie demolate deoarece au fost complet distruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici