Avigdor Lieberman, ministrul Apărării din Israel, despre Conferinţa pentru pace în Orientul Mijlociu: Este un tribunal împotriva Israelului

Avigdor Lieberman, ministrul Apărării de la Tel Aviv, a spus despre conferinţa pentru pace în Orientul Mijlociu organizată de Franţa, care ar trebui să reiniţieze negocierile între israelieni şi palestinieni, că reprezintă un tribunal împotriva statului Israel, relatează France 24.

730 afișări
Imaginea articolului Avigdor Lieberman, ministrul Apărării din Israel, despre Conferinţa pentru pace în Orientul Mijlociu: Este un tribunal împotriva Israelului

Avigdor Lieberman, ministrul Apărării din Israel, despre Conferinţa pentru pace în Orientul Mijlociu: Este un tribunal împotriva Israelului

"Aceasta nu este o conferinţă de pace. Este un tribunal împotriva statului Israel", le-a spus Lieberman membrilor partidului său, Yisrael Beitenu.

"O conferinţă al cărei singur scop este să ştirbească securitatea Israelului este un proces împotriva Israelului.", a continuat oficialul, care a adăugat că "ceea ce se pregăteşte la Paris pe 15 ianuarie este o versiune modernă a procesului Dreyfus, cu o singură diferenţă. În loc de un singur everu judecat, acum va fi întreg poporul evreu şi statul Israel".

Lieberman face referire la Alfred Dreyfus, un ofiţer francez de origine evreiască, condamnat pe nedrept în anul 1894 pentru trădare de ţară, din pricina unor documente care s-au dovedit false, şi care erau menite să-l acopere pe adevăratul vinovat. Cazul său a devenit un simbol al injustiţiei şi antisemitismului.

Franţa a anunţat că plănuieşte să organizeze o conferinţă la Paris, pe data de 15 ianuarie, pentru a relansa negocierile pentru pace între palestinieni şi israelieni.

La discuţiile programate în luna ianuarie ar putea să includă reprezentanţi ai Cvartetului pentru Orientul Mijlociu (Statele Unite, Rusia, Uniunea Europeană şi Naţiunile Unite), Ligii Arabe, Consiliului de Securitate al ONU şi alte aproximativ 20 de state.

Autorităţile palestiniene au salutat iniţiativa Franţei, însă autorităţile de la Tel Aviv au refuzat să participe şi sunt părere că singura cale de a soluţiona conflictul este prin negocieri bilaterale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici