Avigdor Lieberman:"Nimic nu dovedeşte" implicarea Israelului în asasinatul din Dubai

"Nimic nu dovedeşte că Israelul este implicat" în asasinarea unui membru al mişcării islamiste palestiniene Hamas în Dubai, a declarat, luni, ministrul israelian al Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman, după condamnări venind din partea unor ţări europene.

13 afișări
Imaginea articolului Avigdor Lieberman:"Nimic nu dovedeşte" implicarea Israelului în asasinatul din Dubai

Avigdor Lieberman:"Nimic nu dovedeşte" implicarea Israelului în asasinatul din Dubai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nimic nu dovedeşte că Israelul este implicat în acest caz", a subliniat Lieberman, într-un comunicat difuzat de ministerul său la Ierusalim, în timp ce el se afla în vizită la Bruxelles.

"Dacă cineva ar fi prezentat astfel de informaţii în afara articolelor din presă, am fi reacţionat, dar cum nu există fapte concrete, nu este deloc necesar să reacţionăm", a adăugat şeful diplomaţiei israeliene.

Miniştrii Afacerilor Externe din ţările UE au dezaprobat luni asasinarea la Dubai a acestui oficial al Hamas, pe care Israelul este suspectat că a organizat-o, şi au "condamnat ferm" utilizarea de paşapoarte europene în cadrul operaţiunii.

Potrivit poliţiei din Dubai, membrii comandoului care l-au asasinat pe Mahmoud Al-Mabhouh, unul dintre fondatorii ramurii armate a Hamas, găsit mort la 20 ianuarie într-un hotel, deţineau şase paşapoarte britanice, trei paşapoarte irlandeze, un paşaport francez şi unul german.

Poliţia din Dubai s-a declarat convinsă că serviciul secret israelian, Mossad-ul, se află în spatele acestei operaţiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici