Avioane ce vor împiedica aversele şi camere mobile, la învestirea lui Medvedev

Ultimele pregătiri pentru ceremonia de învestire a lui Dmitri Medvedev în funcţia de preşedinte al Rusiei au loc la Moscova, pentru acest eveniment fiind mobilizate avioane care să împiedice precipitaţiile prognozate miercuri.

21 afișări
Imaginea articolului Avioane ce vor împiedica aversele şi camere mobile, la învestirea lui Medvedev

Avioane ce vor împiedica aversele şi camere mobile, la învestirea lui Medvedev (Imagine: Mediafax Foto)

Ceremonia de învestire a lui Dmitri Medvedev în funcţia de preşedinte va începe miercuri, la prânz, relatează Moscow Times, în ediţia electronică.

La eveniment sunt aşteptaţi sute de invitaţi de onoare, printre care politicieni, diplomaţi sau directori ai trusturilor de presă, au anunţat duminică surse de la Kremlin. "Ruta convoiului lui Medvedev, de la Casa Albă la Kremlin, va fi transmisă în direct", a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Evgheni Maşkov.

Potrivit Interfax, două camere mobile au fost amplasate pe macaralele din apropierea Kremlinului, pentru a putea filma apropierea convoiului lui Medvedev. La ceremonie vor participa şi peste 100 de jurnalişti.

Numirea lui Medvedev în funcţia de preşedinte va fi anunţată de preşedintele Curţii Constituţionale, Valeri Zorkin. Ceremonia se va încheia cu imnul naţional, cu un discurs rostit de noul preşedinte şi cu o salvă de tun.

Ceremonia va fi organizată după acelaşi protocol ca şi cele din 2004, 2000 şi 1996, a precizat Viktor Hrekov, un alt purtător de cuvânt al Kremlinului.

Unul dintre invitaţii de onoare este Aleksandr al II-lea, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse. Potrivit purtătorului său de cuvânt, părintele Vladimir Vigilianski, liderul Bisericii va oficia o slujbă religioasă în onoarea lui Medvedev.

Având în vedere că au fost prognozate ploi, mai multe avioane vor survola capitala, răspândind substanţe chimice speciale pentru împiedicarea averselor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici