Avioane, distrugătoare şi nave de RĂZBOI, mobilizate în zona Siriei. Ce măsuri "de precauţie" au luat Marea Britanie, SUA şi Rusia

Rusia va trimite "în zilele următoare" o navă de luptă antisubmarin şi o navă pentru lansare de rachete în Marea Mediterană, în momentul în care occidentalii se pregătesc pentru posibile lovituri militare împotriva Siriei, a anunţat joi o sursă militară rusă.

11077 afișări
Imaginea articolului Avioane, distrugătoare şi nave de RĂZBOI, mobilizate în zona Siriei. Ce măsuri "de precauţie" au luat Marea Britanie, SUA şi Rusia

Rusia trimite noi NAVE de RĂZBOI în Mediterana (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia care se complică în estul Mediteranei cere din partea noastră o anumită adaptare în privinţa forţelor navale. O navă de luptă antisubmarin şi o navă lansatoare de rachete se vor alătura zilele următoare flotei" ruse deja prezente în această regiune, a precizat această sursă din cadrul Statului Major al forţelor armate.

Marea Britanie a trimis şase avioane de vânătoare în Cipru, ca măsură "de precauţie"

Şase avioane de vânătoare din cadrul forţelor aeriene (RAF) au fost trimise joi dimineaţa în Cipru, ca "măsură de precauţie în vederea protejării intereselor britanice", a anunţat Ministerul britanic al Apărării.

"Şase avioane de vânătoare (Eurofighter de tip) Typhoon din cadrul RAF sunt mobilizate în această (miercuri) dimineaţa la Akrotiri, în Cipru. Este o simplă măsură de prudenţă şi de precauţie menită să protejeze interesele Marii Britanii şi să apere zonele noastre de suveranitate într-o perioadă de tensiuni sporite în regiune", precizează ministerul într-un comunicat.

"Nu sunt mobilizate pentru a lua parte la o acţiune militară împotriva Siriei", adaugă ministerul, precizând că acţiunea lor este exclusiv "defensivă" şi se înscrie în cadrul unei misiuni "aer-aer".

"Premierul a fost clar asupra faptului că nicio decizie nu a fost luată în ceea ce priveşte reacţia noastră, iar Guvernul a anunţat că va avea loc un vot în Camera Comunelor înaintea vreunei intervenţii militare", a reafirmat ministerul.

Deputaţii britanici urmează să se pronunţe joi seara asupra unei moţiuni guvernamentale care îndeamnă la condamnarea folosirii armelor chimice de către regimul sirian şi care să aprobe principiul unei intervenţii militare. Aceasta va necesita cel puţin un al doilea vot în Camera Comunelor înainte să aibă loc.

Statele Unite mobilizează un al cincilea distrugător în apropierea coastelor siriene

Statele Unite mobilizează un distrugător suplimentar în apropierea coastelor siriene, ridicând temporar la cinci numărul navelor echipate cu rachete de croazieră în Mediterana de Est, a afirmat joi pentru AFP un oficial american din cadrul Apărării.

"USS Stout este în Mediterana şi se îndreaptă spre est", a declarat acest oficial. Această navă militară ar urma să ia locul USS Mahan, însă ambele nave vor rămâne mobilizate în largul coastelor siriene, împreună cu alte trei distrugătoare, pentru o perioadă de timp nedeterminată, potrivit oficialului american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici