Avioanele RAF şi germane interceptează avioane ruseşti

Royal Air Force din Marea Britanie şi avioane de luptă germane au interceptat un avion rusesc care survola spaţiul aerian al Estoniei, relatează BBC.

5843 afișări
Imaginea articolului Avioanele RAF şi germane interceptează avioane ruseşti

Avioanele RAF şi germane interceptează avioane ruseşti

"Interceptarea în sine a fost una de rutină, dar este pentru prima dată când o astfel de operaţiune a fost efectuată împreună de cele două ţări", scrie BBC.

Cele două ţări desfăşoară activităţi planificate de poliţie aeriană comună a NATO în regiune şi au interceptat aeronava de realimentare pentru că nu a reuşit să comunice cu controlul traficului aerian estonian.

Ministrul britanic al forţelor armate, James Heappey, a declarat: "NATO continuă să constituie fundamentul securităţii noastre colective. Această desfăşurare comună a Regatului Unit şi a Germaniei în ţările baltice demonstrează în mod clar hotărârea noastră colectivă de a contesta orice potenţială ameninţare la adresa graniţelor NATO, demonstrând în acelaşi timp forţa noastră combinată."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici