Avion deturnat în Egipt şi aterizat în Cipru. Bărbatul care a preluat controlul aeronavei ar vrea să stea de vorbă cu fosta soţie - VIDEO & FOTO

Un avion Egyptair a fost deturnat de persoane înarmate şi a aterizat pe aeroportul Larnaka din Cipru, informează BBC.

20628 afișări
Imaginea articolului Avion deturnat în Egipt şi aterizat în Cipru. Bărbatul care a preluat controlul aeronavei ar vrea să stea de vorbă cu fosta soţie - VIDEO & FOTO

Avion deturnat în Egipt şi aterizat în Cipru. Oficial guvernamental: există suspiciuni că ar avea o bombă la bord - VIDEO (Imagine: Twitter)

UPDATE 12:00 - Reuters: Bărbatul care a deturnat avionul în Cipru este profesor universitar în Alexandria

Bărbatul care a deturnat zborul EgyptAir, Ibrahim Abdel Tawwab Samaha, este profesor la Universitatea de Medicină Veterinară din Alexandria, potrivit site-ului universităţii, relatează Reuters online.

Samaha este şeful Facultăţii pentru Sănătate Alimentară, potrivit agenţiei.

UPDATE 11:45 - Posibilă fotografie cu bărbatul care a deturnat avionul 

Menţionăm că la ora transmiterii acestei ştiri autenticitatea imaginii nu a fost confirmată de surse oficiale sau de autorităţi. Fotografia a început să circule pe reţelele de socializare imediat după ce s-a aflat naţionalitatea bărbatului. 

Numele acestuia ar fi Ibrahim Samaha. 

UPDATE 11:30 - CYBC: Bărbatul care a deturnat avionul EgiptAir ar vrea să stea de vorbă cu fosta soţie cipriotă

Bărbatul care a deturnat marţi un avion EgyptAir în Cipru ar putea să aibă motive personale, potrivit Cyprus Broadcasting Corporation (CYBC), relatează Reuters online.

Piratul aerului are o fostă soţie în Cipru, potrivit CYBC.

Martori au declarat că bărbatul a aruncat o scrisoare pe pista aeroportului din Larnaca - scrisă în arabă - şi a cerut ca aceasta să-i fie livrată fostei sale soţii, o cipriotă.

Potrivit Cyprus Mail, poliţia o escortează pe femeie la aeroport.
 

UPDATE 11:13- Agenţia egipteană Mena: Bărbatul care a deturnat cursa internă EgyptAir în Cipru este egiptean

Bărbatul care a deturnat avionul EgyptAir este un egiptean, pe nume Ibrahim Samaha, a anunţat marţi agenţia egipteană Mena, citată de Reuters online.

Acesta a ocupat locul K38 în avion, potrivit agenţiei egiptene, care nu oferă alte informaţii.

Compania EgyptAir a anunţat într-un comunicat că doar membrii echipajului şi patru străini au rămas la bordul avionului deturnat către Cipru, după ce a anunţat, anterior, că cinci străini au rămas în avion.

Între pasagerii aeronavei se aflau opt britanici şi zece americani, au declarat pentru Reuters trei surse în domeniul securităţii de pe aeroportul din Alexandria, de unde a decolat avionul marţi dimineaţa către Cairo.

Persoana care a deturnat marţi această cursă egipteană internă EgyptAir de la Alexandria la Cairo nu a prezentat încă vreo revendicare, a declarat un oficial din cadrul Ministerului cipriot de Externe.

"Informaţia pe care o avem până acum este că este vorba despre un pirat al aerului. Această persoană încă nu a formulat vreo cerere", a declarat pentru postul francez Itele Alexandros Zenon, adăugând că piratul aerului a anunţat că voia să elibereze ostatici.

UPDATE: Potrivit oficialilor EgyptAir, cea mai mare parte a celor aflaţi la bord a fost eliberată, cu excepţia echipajului şi a patru pasageri.

Cyprus Broadcasting Corporation a anunţat că 55 de persoane se aflau la bord şi şapte membri ai echipajului, relatează Reuters.

Avionul a fost deturnat în regiunea de informaţii de zbor a Ciprului, potrivit agenţiei.

Agenţii de presă citează compania şi surse din cadrul Guvernului egiptean anunţând că un zbor intern de la Alexandria la Cairo a fost deturnat de cel puţin un bărbat înarmat, relatează BBC.

Un oficial guvernamental cipriot a anunţat că avionul a aterizat marţi dimineaţa pe aeroportul din Larnaka şi că există suspiciuni că ar avea o bombă la bord, relatează AP.

Alt funcţionar cipriot afirmă că "pare să existe mai mult de un pirat al aerului". El a anunţat că nu s-au formulat alte cereri în afară ca vehicule de poliţie să plece de lângă avion.

 

 

 

Autoritatea egipteană a Aviaţiei Civile a anunţat că zborul MS181 era efectuat de un Airbus şi că la bord se află 55 de pasageri şi cinci membri ai echipajului, potrivit agenţiei americane.

Căpitanul avionului a anunţat controlorii egipteni de trafic aerian că avionul său a fost deturnat, potrivit unor oficiali de la Ministerul egiptean al Aviaţiei Civile, relatează DPA.

Potrivit acestor oficiali, care au solicitat protecţia anonimatului, căpitanul a contactat controlul traficului aerian şi a anunţat că piraţii aerului au cerut ca avionul să aterizeze în Cipru.

Avionul, un Airbus 320 a decolat marţi dimineaţa de la Alexandria. După decolare, o persoană de la bordul aeronavei a anunţat că poartă o centură explozivă, potrivit postului Al Arabiya cu sediul la Dubai, citat de agenţia germană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici