Avocat: Dominique Strauss-Kahn, posibilă victimă a unei manevre deliberate pentru a-l distruge

Unul dintre avocaţii americani ai lui Dominique Strauss-Kahn a declarat vineri că nu exclude posibilitatea ca acesta să fi fost victima unei "manevre deliberate care urmărea să îl distrugă din punct de vedere politic", la 14 mai, când a fost arestat la New York.

362 afișări
Imaginea articolului Avocat: Dominique Strauss-Kahn, posibilă victimă a unei manevre deliberate pentru a-l distruge

Avocat: Dominique Strauss-Kahn, posibilă victimă a unei manevre deliberate pentru a-l distruge (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Avocatul William Taylor evocă într-un comunicat o anchetă ce urmează să apară în revista New York Review of Books şi care ridică "serioase semne de întrebare" cu privire la comportamentul oficialilor hotelului Sofitel din Manhattan, unde Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat că a agresat sexual o cameristă.

"Nu putem să mai excludem posibilitatea ca Dominique Strauss-Kahn să fi fost ţinta unei manevre deliberate care urmărea să îl distrugă pe plan politic", a apreciat Taylor.

Avocatul le cere oficialilor hotelului Sofitel şi grupului hotelier francez Accor să "dea explicaţii complete" la întrebările ridicate de articolul din New York Review of Books.

Urmărirea declanşată împotriva fostului director al Fondului Monetar Internaţional a fost abandonată în domeniul penal în acest caz, dar DSK rămâne urmărit în civil. El s-a întors în Franţa, unde numele lui a fost citat într-un caz de prostituţie.

Referitor la afacerea Nafissatou Diallo, camerista care îl acuză de agresiune, DSK a fost întrebat într-un interviu acordat unei televiziuni franceze, la 18 septembrie, în legătură cu un posibil complot pentru doborârea lui în timp ce era favorit în cursa pentru alegerile prezidenţiale franceze in 2012.

"O capcană? Este posibil, un complot? Vom vedea", a declarat el referitor la episodul din 14 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici