Avocaţii lui Donald Trump solicită judecătorului să respingă procesul împotriva Fundaţiei Trump

Avocaţii preşedintelui Donald Trump au cerut unui judecător să respingă un proces intentat împotriva fundaţiei sale caritabile de către procurorul general din New York, argumentând că era motivat politic, relatează Associated Press.

448 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Donald Trump solicită judecătorului să respingă procesul împotriva Fundaţiei Trump

Avocaţii lui Donald Trump solicită judecătorului să respingă procesul împotriva Fundaţiei Trump

În plângere, avocatul lui Trump Alan S. Futerfas a susţinut că fostul procuror general din New York Eric Schneiderman "şi-a îndeplinit misiunea de a conduce "rezistenţa"şi a l-atacat pe Trump ori de câte ori a fost posibil" şi "a folosit antipatia publică faţă de Donald Trump pentru a solicita donaţii pentru propria campanie de re-alegeri şi pentru a avansa în carieră".

Trump şi-a anunţat de mult timp intenţia de a dizolva fundaţia şi de a-şi dona toate fondurile rămase pentru caritate, dar procurorul general "restricţionează dizolvarea activelor", a scris Futerfas.

Schneiderman a demisionat mai târziu într-un scandal de abuz sexual. Succesorul său, Procurorul General, Barbara Underwood, a intentat procesul în iunie.

Fundaţia Trump este acuzată că serveşte drept bancă personală pentru afacerile, taxele şi campania prezidenţială a lui Donald Trump.

Schneiderman a început investigarea fundaţiei Trump în 2016, după ce Washington Post a transmis că Trump, pe atunci candidat la preşedinţia SUA, a folosit fondurile în scop personal. Schneiderman a cerut fundaţiei să oprească strângerea de fonduri în New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici