Avocaţii lui Nafissatou Diallo cred că acuzaţiile împotriva lui Dominique Strauss-Kah vor fi retrase

Avocatul cameristei care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuală crede că procuratura va renunţa la acuzaţiile împotriva fostului director FMI, iar decizia ar putea fi luată luni.

318 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Nafissatou Diallo cred că acuzaţiile împotriva lui Dominique Strauss-Kah vor fi retrase

Avocaţii lui Nafissatou Diallo cred că acuzaţiile împotriva lui Dominique Strauss-Kah vor fi retrase (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nafissatou Diallo a fost convocată de procuratură luni după-amiază, înaintea audierii de marţi a lui Strauss-Kahn.

"Interpretarea mea (...) este că ne vor anunţa că vor clasa complet cazul sau că vor renunţa la unele dintre capetele de acuzare", a declarat avocatul Kenneth Tompson. "Dacă nu se pregătesc să renunţe la urmărire, nu ar avea nevoie să discute cu ea", a adăugat el.

Asociatul său, avocatul Douglas Wigdor, a refuzat să comenteze informaţia, dar a precizat că textul convocării "era foarte negativ şi sec", reflectând "simbolic tratamentul care i s-a aplicat (lui Diallo) de-a lungul întregii încercări şi în interacţiunile cu biroul procurorului".

În cazul în care dosarul va fi clasat, Dominique Strauss-Kahn, care a respins la 6 iunie toate cele şapte capete de acuzare, se va putea întoarce în Franţa.

Audierea de marţi a fost deja amânată de două ori, procurorul Cyrus Vance având îndoieli în legătură cu credibilitatea cameristei originare din Guineea care l-a acuzat pe fostul director FMI de agresiune sexuală comisă la 14 mai într-un apartament de la hotelul Sofitel din Manhattan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici