Ayman al-Zawahiri îl critică pe Obama şi lansează un apel la jihad

Ayman al-Zawahiri, al doilea în ierarhia al-Qaida, a ironizat marţi declaraţiile lui Barack Obama, care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de pierderile de vieţi omeneşti în ofensiva israeliană din Fâşia Gaza, şi a îndemnat musulmanii la jihad pentru a pune capăt "agresiunii inamicului".

16 afișări
Imaginea articolului Ayman al-Zawahiri îl critică pe Obama şi lansează un apel la jihad

Ayman al-Zawahiri îl critică pe Obama şi lansează un apel la jihad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înregistrarea audio, a doua în decurs de o lună a adjunctului lui Osama ben Laden, a fost dată publicităţii de centrul american pentru monitorizarea site-urilor islamiste, SITE.

În acest mesaj, Zawahiri a fost sarcastic la adresa lui Obama, care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de victimele în rândurile civililor din ofensiva israeliană, soldată cu moartea a peste 1.330 de palestinieni, dintre care aproximativ jumătate civili.

"Am primit mesajul dumneavoastră de profundă îngrijorare însoţit de mii de obuze şi gloanţe şi tone de fosfor alb, amestecate cu sânge şi lacrimi ale musulmanilor din Fâşia Gaza. Dar profunda îngrijorare a lui Obama a fost cu bătaie lungă, deoarece în discursul său de învestitură (la 20 ianuarie), nu a rostit nici măcar un singur cuvânt despre Fâşia Gaza, ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic", precizează acesta.

Înainte de a-şi prelua atribuţiile, Obama declarase: "moartea civililor din Fâşia Gaza şi Israel este o sursă de îngrijorare profundă pentru mine. Iar după 20 ianuarie, voi avea foarte multe de spus pe această temă".

În opinia lui Zawahiri, "campania cruciaţilor şi sionismului din care fac parte statele arabe şi occidentale, dar şi Israelul, nu va fi redusă la neant sau descurajată decât dacă va suferi pierderi civile şi materiale".

"Le cer musulmanilor să se ridice pentru a îndepărta regimurile arabe şi a înfrunta duşmanul", a continuat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici