Ayman al-Zawahiri: ONU este duşmanul Islamului

Naţiunile Unite sunt duşmanul Islamului şi al musulmanilor, a declarat numărul doi în ierarhia al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, într-o înregistrare audio dată publicităţii miercuri de Intelcenter, un institut american specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

24 afișări
Imaginea articolului Ayman al-Zawahiri: ONU este duşmanul Islamului

Ayman al-Zawahiri (Imagine: Mediafax Foto)

"Naţiunile Unite sunt duşmanul Islamului şi al musulmanilor: ele sunt cele care au codificat şi legitimat înfiinţarea statului Israel şi confiscarea terenurilor musulmane", a declarat Zawahiri în mesajul audio în limba arabă şi a cărui traducere a fost asigurată de centrul mediatic al grupării al-Qaida, as-Sahab.

Militantul egiptean a răspuns astfel unei întrebări adresate de un student algerian care voia să afle de ce agenţiile ONU din Alger au fost ţinta atentatelor soldate cu 41 de morţi, dintre care 11 erau angajaţi ai Naţiunilor Unite. Aceste declaraţii se numără printre răspunsurile la peste 100 de întrebări adresate numărului doi în ierarhia al-Qaida prin intermediul Internetului.

În aceeaşi înregistrare, al-Zawahiri a declarat că Osama ben Laden, liderul reţelei al-Qaida, "este sănătos şi bine".

Cerându-i-se să justifice "moartea nevinovaţilor" în atentatele de la Alger, al-Zawahiri a subliniat că victimele nu erau nevinovate.

"În schimb, potrivit comunicatului fraţilor membri ai al-Qaida din Maghrebul islamic, aceştia făceau parte din cruciaţii infideli şi din trupele guvernamentale care îi apără", a declarat al-Zawahiri.

El a continua să învinovăţească ONU care "consideră Cecenia drept o entitate inseparabilă a cruciaţilor ruşi şi consideră Mellila (enclavă spaniolă din nordul Marocului) drept o entitate inseparabilă a cruciaţilor spanioli".

Al-Zawahiri subliniază, de asemenea, că ONU susţine prezenţa trupelor străine "cruciate" în Afganistan şi Irak şi că a aprobat independenţa Timorului de Est, fost teritoriu component al Indoneziei.

ONU "nu recunoaşte însă (acest drept) pentru Cecenia, nici pentru musulmanii din Caucaz, nici pentru Caşmir, nici pentru Ceuta şi Mellila, nici pentru Bosnia", a adăugat acesta.

În mesajul său, al-Zawahiri îi critică, de asemenea, pe cei care vor să înfiinţeze un stat palestinian "uitând (de terenurile) furate" palestinienilor. "Musulmanii din Palestina şi din alte părţi trebuie să fie extrem de vigilenţi faţă de această orientare şi să i se opună cu forţă şi determinare", a avertizat egipteanul.

Întrebat despre ceea ce se va întâmpla după retragerea americanilor din Irak, el a precizat că "se aşteaptă ca influenţa jihadului să se extindă şi să avanseze spre Ierusalim".

Acesta este cel de-al treilea mesaj publicat de al-Zawahiri de la începutul anului.

"Nu sunteţi de acord că frecvenţa apariţiilor voastre pe posturile de televiziune cu transmisie prin satelit confirmă (...) că nu sunteţi altceva decât un fenomen sonor care adoră să se arate şi să fie celebru?", a întrebat una dintre persoane.

Al-Zawahiri i-a sugerat însă acestuia "să lase intenţiile sale deoparte, deoarece doar Allah ştie" şi l-a sfătuit să se "ocupe de întrebări nobile şi să abandoneze bârfele".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici