Bali: Acord privind lansarea negocierilor pentru un tratat împotriva încălzirii globale

Participanţii la conferinţa de la Bali, organizată de ONU, au convenit sâmbătă să lanseze negocieri pe tema unui nou tratat privind încălzirea globală, care să succeadă Protocolului de la Kyoto, după ce Statele Unite au renunţat în ultima clipă să se mai opună unui acord.

1 afișare
Imaginea articolului Bali: Acord privind lansarea negocierilor pentru un tratat împotriva încălzirii globale

Bali: Acord privind lansarea negocierilor pentru un tratat împotriva încălzirii globale

Acordul încheiat după două săptămâni de discuţii este un pas înainte pentru reducerea ritmului încălzirii globale, despre care comisia ONU pentru climat afirmă că este provocată de activităţile umane.

Statele Unite au renunţat în ultima clipă la opoziţia lor faţă de planul de compromis menit să lanseze negocierile, în urma apelurilor lansate de alte ţări.

"Vom merge înainte şi ne vom alătura consensului", a declarat Paula Dobrianski, care conduce delegaţia americană, în faţa participanţilor din 190 de ţări.

Conferinţa de la Bali a aprobat o "foaie de parcurs" pentru discuţii care să ducă la un tratat care să succeadă Protocolului de la Kyoto, în timpul unei reuniuni la Copenhaga, în 2009.

Protocolul de la Kyoto obligă toate ţările, cu excepţia SUA, să reducă emisiile de gaze cu efect de seră în perioada 2008-2012. Ţările aflate în curs de dezvoltare fac excepţie, iar noile negocieri ar trebui să prevadă obligativitatea tuturor ţărilor de a reduce emisiie începând din 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici