Banca Centrală Europeană şi-a închis unul dintre site-uri în urma unui atac cibernetic

Banca Centrală Europeană (BCE) şi-a închis unul dintre site-uri, după ce acesta a fost vizat într-un atac cibernetic, se arată într-un comunicat publicat joi de instituţie, relatează site-ul Politico.eu.

156 afișări
Imaginea articolului Banca Centrală Europeană şi-a închis unul dintre site-uri în urma unui atac cibernetic

Banca Centrală Europeană şi-a închis unul dintre site-uri în urma unui atac cibernetic

Site-ul vizat este cel care se ocupă de Dicţionarul privind raportarea integrată (BIRD).

Potrivit BCE, cei responsabili pentru atacul cibernetic ar fi putut sustrage informaţii privind numele, adresele de mail şi alte date de contact de la 481 de utilizatori, fără ca parolele acestora să fie afectate.

Nu este clară încă data la care a avut loc incidentul. Problema a fost descoperită în timpul unei operaţiuni de mentenanţă.

"Atacul cibernetic a avut succes prin introducerea unui program de tip malware în servere, care a ajutat la sustragerea informaţiilor", se mai arată în comunicat.

 

Taguri:
bce,
atac cibernetic,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici