Banca franceză Société Générale a creat 979 de companii offshore prin intermediul Mossack Fonseca

Banca franceză Société Générale se numără printre primele cinci bănci care au creat cel mai mare număr de companii offshore prin intermediul cabinetului de avocatură panamez Mossack Fonseca, de la înfiinţarea acestuia, în 1977, până în 2015, a informat cotidianul le Monde.

2114 afișări
Imaginea articolului Banca franceză Société Générale a creat 979 de companii offshore prin intermediul Mossack Fonseca

Banca franceză Société Générale a creat 979 de companii offshore prin intermediul Mossack Fonseca (Imagine AFP / Mediafax Foto)

"În total, Société Générale deţine 979 de companii offshore, înregistrate de firma Mossack Fonseca, clasându-se mai jos de grupul bancar britanic HSBC (2.300 de companii) şi grupurile bancare elveţiene UBS (1.100 de companii) şi Crédit Suisse (1.105 companii), toate trei fiind urmărite în scandalul fraudei fiscale", a mai informat jurnalul, în urma unei analize a datelor provenind de la firma de avocatură din Panama.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici