Bănci atacate şi maşini incendiate în centrul Romei, în timpul manifestaţiei "indignaţilor". Violenţele s-au soldat cu 70 de răniţi - VIDEO

Grupuri de persoane neidentificate au spart geamurile unor bănci şi au incendiat două maşini, sâmbătă după-amiază, la scurt timp după începutul manifestaţiei "indignaţilor".

1685 afișări
Imaginea articolului Bănci atacate şi maşini incendiate în centrul Romei, în timpul manifestaţiei "indignaţilor". Violenţele s-au soldat cu 70 de răniţi - VIDEO

Bănci atacate şi maşini incendiate în centrul Romei, în timpul manifestaţiei "indignaţilor" - VIDEO

Şaptezeci de persoane au fost rănite, dintre care trei grav, în cursul violenţelor înregistrate sâmbătă la Roma.

Incidentele s-au produs în apropiere de Colosseum, unde zeci de mii de persoane manifestează în cadrul zilei mondiale de protest faţă de problemele generate de criza economică şi de puterea financiară.

La scurt timp după demararea manifestaţiei, grupuri mici de persoane au spart vitrinele a două bănci de pe strada Cavour, cu ajutorul unor panouri de circulaţie, după care au fugit şi s-au amestecat printre manifestanţi.

Alte persoane au continuat să incendieze maşini şi au pătruns într-o clădire oficială din apropiere de Colosseum, unde au aruncat fumigene, în timp ce zeci de mii de persoane continuau să manifesteze paşnic, în cadrul zilei mondiale împotriva precarităţii şi finanţelor.

Elemente scăpate de sub control au incendiat o anexă a Ministerului Apărării din Roma, potrivit unui jurnalist AFP.

Cu puţin înainte de ora 17.00 (18.00, ora României), se puteau vedea flăcări ieşind din clădirea în jurul căreia încă se mai aflau o sută de persoane cu măşti negre, care au incendiat şi două maşini.

Pompierii au întâmpinat dificultăţi în drumul spre locul incendiului, încercând să treacă printre zecile de mii de protestatari.

Potrivit agenţiei italiene ANSA, mai mulţi manifestanţi au încercat să reţină un alt grup de persoane violente, care purtau măşti negre şi aruncau cu sticle spre ei.

Centrul oraşului a fost înconjurat încă din cursul dimineţii de poliţie, care se temea de incidente violente pe fondul manifestaţiilor, similare celor din decembrie 2010 care s-au soldat cu zeci de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici