Bande organizate de cerşetori din România au invadat oraşul britanic Oxford

Bande organizate de cerşetorie, formate din femei românce, adeseori însărcinate sau având cu ele copii mici, au invadat oraşul britanic Oxford, unde cerşesc şi fură bani sau diverse lucruri în special de la turişti, relatează cotidianul The Oxford Times, în ediţia electronică de vineri.

28 afișări
Imaginea articolului Bande organizate de cerşetori din România au invadat oraşul britanic Oxford

Bande organizate de cerşetori din România au invadat oraşul britanic Oxford (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Îmbrăcate în haine ţărăneşti, acestea le spun oamenilor o poveste lacrimogenă într-o engleză defectuoasă, afirmând că au nevoie de bani pentru mâncare şi lapte pentru copii.

Sergentul Claire Storry le-a cerut, joi, membrilor comunităţii să nu le mai dea bani cerşetorilor care vin în oraş din Slough în autobuze şi trenuri.

"Vizează studenţii străini şi vizitatorii", a declarat ea. "Vrem să creştem conştientizarea populaţiei şi face apel să nu li se mai dea bani cerşetorilor. Ei locuiesc în Slough şi vin să cerşească şi să fure diverse lucruri. Încearcă să le distragă atenţia oamenilor la bancomate şi să fure bani", a explicat ea, adăugând că joi au furat 50 de lire sterline de la doi turişti japonezi sau chinezi.

Cerşitul este considerat infracţiune, iar ofiţerii care văd pe cineva cerşind îl pot aresta.

Sergentul Storry a declarat că cerşetoarele sunt văzute în general cel puţin o dată pe săptămână în locuri turistice sau comerciale. "Nu sunt aici în fiecare zi pentru că merg în diferite oraşe", a adăugat ea.

"Majoritatea sunt îmbrăcate în haine tipic româneşti, cu foste lungi şi largi, au părul lung şi cele mai multe sunt scunde şi îndesate. Susţin că nu vorbesc engleza şi uneori îşi pun copiii să ia banii", a explicat ea. "Ne jucăm de-a şoarecele şi pisica pentru că ele ştiu unde sunt camerele de supraveghere", a conchis sergentul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici