Barack Obama a efectuat o vizită-supriză pe scena Convenţiei democrate

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Barack Obama, a efectuat o vizită-supriză, miercuri seară, pe scena Convenţiei democrate, alăturându-se partenerului său în cursa pentru Casa Albă, Joe Biden, la încheierea discursului său.

22 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a efectuat o vizită-supriză pe scena Convenţiei democrate

Barack Obama a efectuat o vizită-supriză pe scena Convenţiei democrate (Imagine: Mediafax/AFP)

"Am o supriză pentru voi. Avem un invitat special în această seară", a declarat Jill Biden, soţia senatorului de Delaware, candidat pentru funcţia de vicepreşedinte, alăturându-se soţului său aflat la tribună. În acest moment pe scenă şi-a făcut apariţia Barack Obama, în aclamaţiile delegaţilor.

Obama a fost desemnat oficial, miercuri, în cea de-a treia şi penultima zi a Convenţiei, drept candidat al Partidului Democrat în cursa pentru Casa Albă.

Senatorul de Illinois urma să apară în faţa delegaţilor joi seară, pentru a rosti un discurs pe un stadion situat în vecinătatea centrului care găzduieşte Convenţia democrată şi unde sunt aşteptaţi 75.000 de persoane.

După ce ovaţiile mulţimii s-au încheiat, Obama a adus un omagiu lui Joe Biden şi soţiei sale, Michelle, care a rostit primul discurs important din cadrul Convenţiei.

"Cred că Michelle Obama a lansat destul de bine convenţia, nu credeţi?", a întrebat Obama. "Şi dacă nu mă înşel, Hillary Clinton a dinamitat sala ieri seară", a adăugat el, stârnind un nou val de aplauze.

"Şi, în cazul în care aveţi îndoieli, cred că preşedintele Bill Clinton ne-a amintit cum este să avem un preşedinte care a pus interesele oamenilor înaintea tuturor", a subliniat Obama.

Înainte de intervenţia lui Joe Biden, fostul preşedinte a rostit un discurs în care şi-a exprimat sprijinul ferm la adresa lui Obama, departe de rezervele manifestate în cursul alegerilor primare.

"Ne vom muta mâine pe stadionul Mile High şi vreau să ştiţi de ce", a adăugat Obama.

"La începutul acestei campanii am avut o idee foarte simplă, aceea că schimbarea să nu plece de la vârf spre bază, ci de la bază spre vârf. Această schimbare este posibilă deoarece oamenii de rând fac lucruri extraordinare", a subliniat candidatul democrat.

"Şi deci, vrem să deschidem această convenţie (publicului) pentru ca toţi cei care vor să poată participa la sârbătoare şi la efortul destinat readucerii Americii pe calea cea bună", a conchis Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici