Barack Obama a făcut o serie de greşeli în Rusia

Preşedintele american, Barack Obama, a făcut o serie de greşeli în timpul vizitei sale în Rusia, printre care o glumă adresată oamenilor de afaceri ruşi privind preţul la care ţarul Aleksandr al II-lea a vândut Alaska Statelor Unite, comentează Washington Post, în ediţia electronică.

23 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a făcut o serie de greşeli în Rusia

Barack Obama a făcut o serie de greşeli în Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barack Obama a glumit, în timpul vizitei sale în Rusia de la începutul acestei săptămâni cu un grup de oameni de afaceri ruşi despre felul în care ţarul Aleksandr al II-lea a oferit Americii "o afacere destul de bună cu Alaska", pe care Statele Unite au cumpărat-o de la Imperiul rus, în 1867, cu doar 7,2 milioane de dolari în aur. Acesta este un subiect încă dureros, afirmă comentatorul de la Washington Post, susţinând că unii ruşi speră că Alaska va fi din nou a Rusiei, în semn de consolidare a încrederii şi respectului dintre foştii rivali din timpul Războiului Rece.

Preşedintele american a făcut, de asemenea, o eroare cu privire la funcţia lui Vladimir Putin, care este premierul şi nu preşedintele Rusiei. O altă eroare din seria celor făcute în această vizită la Moscova, în opinia cotidianului, a fost refuzul de a participa la viaţa de noapte a capitalei ruse, atitudine care le-ar fi dezamăgit pe gazdele sale.

În pofida faptului că are un mesaj foarte bun în Statele Unite, asemenea erori în cadrul întâlnirilor cu străinii trimit un mesaj greşit în străinătate, comentează Washington Post. O asemenea situaţie s-a petrecut inclusiv la Casa Albă, când, după întâlnirea cu premierul britanic, Gordon Brown, preşedintele nu a susţinut o conferinţă comună cu acesta.

În loc să-i irite, astfel, pe unii lideri şi naţiunile pe care le reprezintă, Obama ar trebui să aibă grijă să folosească bunavoinţă a acestora pentru soluţionarea unor divergenţe, iar cu Rusia acestea sunt numeroase, conchide publicaţia. De la alegerea lui Barack Obama ca preşedinte, s-a aşteptat destinderea relaţiilor cu Rusia, deteriorate în timpul administraţiei lui George W. Bush.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici