Barack Obama a sosit în Belgia pentru un summit UE-SUA

Barack Obama a sosit marţi seara în Belgia, în a doua etapă a turneului său în Europa şi Arabia Saudită, pentru a participa miercuri la un summit UE-SUA.

146 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a sosit în Belgia pentru un summit UE-SUA

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Avionul prezidenţial Air Force One venind de la Haga, unde Obama a participat la o reuniune G7 pe tema Ucrainei şi la un summit privind securitatea nucleară, a aterizat la ora locală 21.22 (22.22, ora României), pe pista aeroportului din Bruxelles.

Al 44-lea preşedinte al Statelor Unite, care efectuează prima vizită în Belgia după alegerea sa în 2008, a fost întâmpinat de regele Belgiei Philippe şi premierul Elio Di Rupo, cu care a schimbat câteva cuvinte înainte de a dispărea în limuzina sa blindată, pentru a ajunge în centrul Bruxelles-ului.

El se va afla mai puţin de 24 de ore într-o capitală belgiană plasată sub măsuri de securitate considerate ca fiind excepţionale chiar şi pentru un oraş obişnuit să primească numeroase reuniuni internaţionale.

Delegaţia preşedintelui american este alcătuită din 900 de persoane, dintre care 200 sunt agenţi de securitate.

Miercuri dimineaţa, Obama se va deplasa cu elicopterul la Waregem în Flandra (nord), pentru o ceremonie în prezenţa regelui Philippe şi a lui Elio Di Rupo, în singurul cimitir american din Belgia, datând din perioada Primului Război Mondial.

În cadrul summitului care se va desfăşura la Bruxelles după-amiază, preşedintele Statelor Unite şi liderii Uniunii Europene ar trebui să confirme intenţia lor de a face front comun contra Rusiei în cazul Ucrainei şi de a reda elanul acordului de liber-schimb transatlantic.

Ulterior, Obama se va întâlni la hotel cu secretarul general al NATO, înainte de a pronunţa un discurs asupra relaţiilor transatlantice la Palais des Beaux-Arts în faţa a 2.000 de invitaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici