Barack Obama a sunat-o pe o studentă insultată la televiziune pentru că a vorbit despre contracepţie

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a sunat-o vineri pe o studentă care a fost insultată la un post de televiziune de un moderator foarte conservator după ce a vorbit în Congres despre accesul la contracepţie, a anunţat Casa Albă.

236 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a sunat-o pe o studentă insultată la televiziune pentru că a vorbit despre contracepţie

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele a sunat-o pe Sandra Fluke, studentă la facultatea de drept la Georgetown (Washington), pentru că voia să îşi exprime susţinerea faţă de ea", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane, Jay Carney.

Fluke, care a vorbit în faţa unei comisii a Congresului privind rambursarea costurilor pentru contracepţie, un punct al reformei privind asigurările medicale promulgate de Obama şi dezbătute în ultimele săptămâni, a fost criticată miercuri de comentatorul Rush Limbaugh, foarte popular în rândul conservatorilor.

Limbaugh a calificat-o drept "slut" (femeie de moravuri uşoare), apreciind că faptul că cere rambursarea cheltuielilor de contracepţie face din ea "o prostituată"." Ea vrea să fie plătită pentru că întreţine relaţii sexuale", a adăugat el.

Preşedintele Obama "a vrut să îşi exprime dezolarea faţă de atacurile personale indecente care au vizat-o şi să îi mulţumească pentru că şi-a valorizat drepturile, în calitate de cetăţean, vorbind despre un subiect de interes public", a declarat Carney.

Joi, Senatul a respins la limită un amendament controversat care limitează accesul la contracepţie. Acesta le-ar fi permis angajaţilor şi asigurătorilor să refuze să acorde o asigurare pentru contracepţie din motive religioase sau morale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici