Barack Obama acceptă învestitura partidului democrat la alegerile prezidenţiale. Discursul lui a doborât recordurile de trafic pe Twitter - VIDEO

Barack Obama a acceptat joi învestitura partidului democrat pentru a se confrunta cu republicanul Mitt Romney în cadrul alegerilor prezidenţiale americane din 6 noiembrie, după ce a apărut pe scena convenţiei naţionale a formaţiunii sale de la Charlotte (North Carolina, sud-est).

760 afișări
Imaginea articolului Barack Obama acceptă învestitura partidului democrat la alegerile prezidenţiale. Discursul lui a doborât recordurile de trafic pe Twitter - VIDEO

Barack Obama acceptă învestitura partidului democrat la alegerile prezidenţiale (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Accept învestitura dumneavoastră pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite", a afirmat Obama, primit triumfal de mii de delegaţi reuniţi în Time Warner Cable Arena, în centrul marelui oraş din North Carolina.

Obama, a cărui realegere este dificilă după patru ani de mandat marcaţi de consecinţele unei crize economice grave, a reamintit sloganul "speranţă" cu care a câştigat alegerile prezidenţiale şi a subliniat că "această speranţă a fost pusă la încercare".

El a menţionat în special "costul războiului, una dintre cele mai grave crize economice din istoria americană şi blocajul politic care ne-a făcut să ne întrebăm dacă mai este posibil să fim la înălţimea problemelor din epoca noastră".

"Dar ştiţi ... problemele noastre pot fi rezolvate. Noi putem fi la înălţimea dificultăţilor. Drumul pe care noi îl propunem poate fi mai dificil, dar el ne va duce către o lume mai bună", a continuat el.

"Este ceea ce putem face în următorii patru ani şi acesta este motivul pentru care sunt candidat pentru un al doilea mandat de preşedinte al Statelor Unite", a afirmat el.

Discursul de învestitură al preşedintelui Barack Obama în faţa convenţiei democrate din Charlotte (North Carolina, sud-est), joi seara, a doborât recordurile de trafic pe Twitter pentru un eveniment politic, a anunţat serviciul de microblogging, relatează AFP.

"Un nou record pentru un eveniment politic pe Twitter: @barackobama provoacă 52.757 de mesaje pe minut. Peste nouă milioane de mesaje au fost trimise în legătură cu (convenţia) #dnc2012", a precizat compania californiană într-un mesaj postat pe contul său oficial.

Obama, a cărui campanie învingătoare din 2008 s-a sprijinit enorm pe reţelele de socializare, mobilizate din nou în acest an în vederea alegerilor prezidenţiale din 6 noiembrie, le-a spus joi seara compatrioţilor săi că schimbarea rămâne posibilă, cerându-le voturile pentru un al doilea mandat.

Cele două fiice ale preşedintelui american Barack Obama şi-au făcut joi seara una dintre rarele apariţii în public, venind să îl îmbrăţişeze pe tatăl lor pe scenă, după discursul pe care acesta l-a susţinut la convenţia democrată din Charlotte.

Sasha, în vârstă de 11 ani, şi Malia, 14 ani, la fel de înaltă ca părinţii săi, au ascultat discursul preşedintelui în primul rând, alături de mama lor, Michelle.

Pe scenă, ele l-au îmbrăţişat pe tatăl lor, au salutat îndelung mulţimea împreună cu el şi Prima Doamnă, după care s-au retras în culise pe fondul aplauzelor.

Michelle şi Barack Obama vorbesc adeseori despre fiicele lor în discursuri, dar acestea apar foarte rar la evenimente politice.

Joi, tatăl lor şi-a început discursul afirmând în glumă că nu se pune problema ca ele să lipsească de la şcoală vineri.

Marţi, în faţa convenţiei democrate, Michelle Obama, a afirmat, de asemenea, că titlul său cel mai important este cel de "Mama şefă", iar fiicele sale rămân "centrul universului său".

Barack Obama a vorbit, de asemenea, despre ele într-un discurs politic, când a explicat, în urmă cu câteva luni, de ce opinia sa în privinţa căsătoriilor între persoane de acelaşi sex a evoluat.

Cuplul Obama îşi protejează însă feroce fiicele de orice intruziune publică. Astfel, rarele fotografii cu acestea sunt întotdeauna triate pentru a oferi imaginea unei familii unite şi normale.

Ultima dintre ele le înfăţişa marţi împreună cu tatăl lor pe o canapea de la Casa Albă, în timp ce urmăreau la televizor discursul lui Michelle Obama la convenţia democrată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici