Barack Obama ar putea proclama la 20 mai victoria în cursa pentru învestitura democrată

Barack Obama a declarat joi că există posibilitatea să se declare, la 20 mai, câştigător al cursei pentru învestitura democrată, dacă va obţine majoritatea absolută a delegaţilor partidului.

17 afișări
Imaginea articolului Barack Obama ar putea proclama la 20 mai victoria în cursa pentru învestitura democrată

Barack Obama ar putea proclama la 20 mai victoria în cursa pentru învestitura democrată (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă în acel stadiu vom avea majoritatea delegaţilor, ceea ce este posibil, atunci cred că vom avea argumente suficient de puternice pentru a spune că am câştigat consultările", a declarat Obama pentru postul de televiziune NBC.

După victoria de marţi din Carolina du Nord (sud-est) şi înfrângerea onorabilă în Indiana, Obama este considerat de majoritatea analiştilor drept cel mai probabil candidat al Partidului Democrat, chiar dacă ultimele alegeri primare vor avea loc la 3 iunie.

Următoarele etape se vor desfăşura marţi în Virginia de Vest, un stat pe care Obama deja îl consideră pierdut, iar apoi, la 20 mai, în Oregon şi Kentucky.

Echipa lui Obama susţine că mai are nevoie de susţinerea a 33 de delegaţi pentru câştigarea cursei democrate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici