Barack Obama, Bill Clinton şi Hillary Clinton au depus coroane la mormântul lui John F. Kennedy

Preşedintele SUA, Barack Obama, împreună cu soţia sa Michelle, precum şi fostul preşedinte Bill Clinton şi fostul secretar de Stat Hillary Clinton au depus coroane de flori, miercuri, la mormântul lui John F. Kennedy, asasinat pe 22 noiembrie 1963.

144 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, Bill Clinton şi Hillary Clinton au depus coroane la mormântul lui John F. Kennedy

Barack Obama, Bill Clinton şi Hillary Clinton au depus coroane la mormântul lui John F. Kennedy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Miercuri dimineaţă, în cursul unei ceremonii organizate la Casa Albă, Barack Obama a acordat Medalia Libertăţii, o distincţie creată acum cinci decenii de John F. Kennedy, fostului preşedinte democrat Bill Clinton şi altor 15 personalităţi americane, relatează USA Today.

Printre personalităţile care au fost decorate se numără starul de televiziune Oprah Winfrey, cântăreaţa country Loretta Lynn, lidera feministă Gloria Steinem, jucătorul de baseball Ernie Banks şi astronautul Sally Ride.

După ceremonia de la Casa Albă, Obama s-a deplasat la Cimitirul naţional Arlington pentru a participa la ceremonia solemnă organizată la mormântul lui John F. Kennedy.

Barack şi Michelle Obama, Bill şi Hillary Clinton au depus coroane de flori la mormântul fostului preşedinte american asasinat pe 22 noiembrie 1963.

Preşedintele John F. Kennedy, în vârstă de 46 de ani, a fost asasinat în timp ce se deplasa într-o coloană oficială în centrul Dallasului, pe 22 noiembrie 1963.

Această acţiune are loc cu două zile înainte de comemorarea, la 22 noiembrie, a morţii tragice a lui "JFK", asasinat în 1963 la Dallas de Lee Harvey Oswald, în vârstă de 24 de ani, potrivit anchetei oficiale contestate aprig în continuare.

Casa Albă a precizat că Obama va rosti, de asemenea, un discurs miercuri seara pentru a saluta memoria lui Kennedy, în cadrul unui dineu la Washington în onoarea celor decoraţi cu Medalia prezidenţială a libertăţii, o recompensă lansată de JFK.

Fiica lui JFK, Caroline Kennedy, nu va fi prezentă deoarece ea tocmai a deschis un nou capitol din viaţa sa, devenind noul ambasador american la Tokyo.

Vizita lui Obama şi a soţilor Clinton în acest loc plin de simboluri ar trebui să aibă, de asemenea, o semnificaţie politică: ea va relansa speculaţiile cu privire la o eventuală susţinere a lui Barack Obama pentru Hillary Clinton în cursa pentru următoarele alegeri prezidenţiale.

Cei doi foşti rivali au îngropat divergenţele etalate în cadrul durei campanii pentru primarele din 2008 pentru a servi împreună ţara în momentul în care Obama a ales-o pe Clinton ca secretar de Stat în primul său mandat.

Hillary Clinton este acum marea favorită în alegerile primare democrate pentru prezidenţialele din 2016. Dar fosta Primă Doamnă, care va împlini 69 de ani în 2016, nu şi-a dezvăluit până în prezent intenţiile, după ce a pierdut învestitura partidului său în 2008, în faţa lui Obama.

Preşedinţii Clinton şi Obama, care au avut amândoi câte două mandate la Casa Albă, au revendicat moştenirea lui John F. Kennedy în campaniile lor electorale.

Întâlnirea lui Bill Clinton cu Kennedy în timpul unei recepţii în grădinile Casei Albe în iulie 1963 a fost imortalizată de o fotografie devenită celebră.

Obama a acceptat să preia flacăra idealului Partidului Democrat, sprijinit de senatorul Edward Kennedy, la un miting la American University din Washington, un moment cheie în campania sa din 2008, care i-a contrariat puternic pe soţii Clinton.

Dar de 50 de ani, multiplele teorii ale complotului încearcă să răspundă întrebării dacă Oswald este adevăratul vinovat şi dacă a acţionat din proprie iniţiativă sau făcea parte dintr-o conspiraţie mai extinsă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici