Barack Obama condamnă atacul armat "laş" de la Washington: "Ne găsim din nou în faţa unui atac armat în masă"

Preşedintele Barack Obama a condamnat luni atacul dintr-o clădire a Marinei americane şi promite că autorul sau autorii acestui act "laş" vor da socoteală.

409 afișări
Imaginea articolului Barack Obama condamnă atacul armat "laş" de la Washington: "Ne găsim din nou în faţa unui atac armat în masă"

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Ne găsim din nou în faţa unui atac armat în masă", a remarcat Obama de la Casa Albă, la începutul unui discurs pe care intenţiona să îl consacre economiei.

"Astăzi, acesta s-a produs într-o instituţie militară din capitala noastră. Este vorba de un atac care viza militari şi civili" angajaţi de armată, a adăugat preşedintele.

"Sunt bărbaţi şi femei care au lucrat, şi-au făcut datoria pentru a ne proteja. Sunt patrioţi. Ei cunoşteau pericolul de a fi trimişi în străinătate, însă astăzi ei s-au confruntat cu o violenţă inimaginabilă, pe care nu se aşteptau să o întâlnească aici", a mai spus Obama.

"Am spus clar echipei mele că vreau o anchetă fără cusur, pentru ca autorităţile federale şi locale să lucreze împreună", a promis acesta.

"O dată cu progresul acestei anchete, vom face ceea ce este în puterea noastră pentru ca cel sau cei care au comis acest act laş să dea socoteală", a asigurat acesta.

Mai multe persoane au fost ucise luni într-o clădire a Marinei de la Washington, conform poliţiei din capitala federală. Atacatorul presupus a fost ucis însă o altă persoană ar putea fi implicată în atac şi este căutată de poliţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici