Barack Obama crede că directorii companiilor auto nu înţeleg îngrijorările populaţiei

Directorii companiilor americane care solicită bonusuri de milioane de dolari şi cei ai producătorilor de automobile, care au venit la Washington cu avioane private pentru a cere ajutoare economice, nu înţeleg îngrijorările populaţiei, a declarat preşedintele ales Barack Obama, citat de ABC News.

18 afișări
Imaginea articolului Barack Obama crede că directorii companiilor auto nu înţeleg îngrijorările populaţiei

Barack Obama crede că directorii companiilor auto nu înţeleg îngrijorările populaţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Într-un interviu acordat ABC, publicat în pagina electronică a postului de televiziune american, Obama afirmă că directorii de pe Wall Street şi din Detroit, care au profitat de beneficii în timp ce companiile lor au primit credite guvernamentale plătite din banii contribuabililor "nu au nici o perspectivă asupra a ceea ce li se întâmplă americanilor de rând".

Directorii executivi aflaţi în poziţii cu autoritate "au responsabilităţi faţă de angajaţii lor". "Aveţi o responsabilitate faţă de comunitate, faţă de acţionari. Trebuie să existe un punct în care să spuneţi «Am suficient, iar acum sunt într-o poziţie de responsabilitate. Trebuie să mă asigur că (...) acţionez într-un mod responsabil»", a spus el.

Directorii multor firme de pe Wall Street care au anunţat în ultimele zile disponibilizări au afirmat că renunţă la primele de Crăciun, atitudine pe care Obama a declarat că ar vrea să o vadă în cât mai multe cazuri. Întrebat dacă directorii băncilor ar trebui să renunţe la prime, Obama a spus: "Cred că ar trebui".

"Este un exemplu de asumare a responsabilităţii. Cred că dacă valorezi deja zeci de milioane de dolari şi trebuie să concediezi angajaţi, poţi măcar să spui «Vreau să fac şi eu un sacrificiu, pentru că recunosc că sunt oameni care o duc mult mai rău, care trec prin vremuri grele»", a adăugat preşedintele ales al Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici