Barack Obama critică Administraţia Trump şi îndeamnă cetăţenii din SUA să voteze la alegerile din noiembrie

Fostul preşedinte american Barack Obama i-a criticat vineri pe Donald Trump şi pe republicani, făcând apel democraţilor să voteze în alegerile din luna noiembrie, acesta fiind singurul mod de a verifica "abuzul de putere", relatează agenţiile Reuters şi Dpa.

2512 afișări
Imaginea articolului Barack Obama critică Administraţia Trump şi îndeamnă cetăţenii din SUA să voteze la alegerile din noiembrie

Obama critică Administraţia Trump şi îndeamnă cetăţenii din SUA să voteze la alegerile din noiembrie

"În două luni veţi avea ocazia de a restaura o urmă de raţiune politicii noastre. Există o singură verificare a abuzului de putere şi aceea eşti tu şi votul tău", a declarat Obama în cadrul unui discurs susţinut la Universitate din Illionois.

"La urma urmelor, ameninţarea la adresa democraţiei noastre nu este reprezentată doar de Donald Trump sau de actualii republicani. Cea mai mare ameninţare la adresa democraţiei noastre este indiferenţa. Cea mai mare ameninţare este cinismul", a adăugat fostul lider de la Casa Albă.

Acesta l-a criticat pe preşedintele Donald Trump pentru atacurile la adresa presei şi la independenţa sistemului judiciar, pentru nativism, renaşterea naţionalismului, relaţia cu Rusia şi retragerea din acordul de la Paris privind schimbările climatice. Barack Obama a acuzat şi Partidul Republican pentru susţinerea lui Donald Trump.

Donald Trump a răspuns la discursul ţinut de predecesorul său prin a susţine că a adormit.

"Îmi pare rău, l-am urmărit, dar am adormit la el", a afirmat Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici