Barack Obama, învingător: Copiii îl votează cu o majoritate covârşitoare ca următorul preşedinte al SUA

Micii americani au votat, iar rezultatul este mai mult decât clar: Barack Obama este cel pe care l-au ales să fie următorul preşedinte al Statelor Unite, care va fi desemnat însă la 6 noiembrie.

332 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, învingător: Copiii îl votează cu o majoritate covârşitoare ca următorul preşedinte al SUA

Barack Obama, învingător: Copiii îl votează cu o majoritate covârşitoare ca următorul preşedinte al SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe site-ul de Internet al unui post de televiziune, aproximativ 65 la sută dintre tineri au votat pentru preşedintele democrat în exerciţiu faţă de 35 la sută pentru adversarul său republican Mitt Romney, conform rezultatelor prezentate luni, înainte de ultima dezbatere dintre cei doi candidaţi care a avut loc la Boca Raton în Florida (sud-est).

În cadrul unui program "special de alegeri prezidenţiale" difuzat la 15 octombrie, postul pentru copii Nickelodeon a mobilizat tinerii pentru ca aceştia să se adreseze candidaţilor, aşa cum face la fiecare patru ani.

Această emisiune intitulată "Kids pick the president: The Candidates" prezintă o serie de întrebări înregistrate din partea a şapte tineri americani pentru cei doi pretendenţi la Casa Albă, după o prezentare a parcusului acestora.

Este a şasea oară când postul organizează acest tip de seară specială urmată de un apel la vot pentru publicul său pe site-ul de Internet. În cinci cazuri din şase, tinerii telespectatori au desemnat corect învingătorul în alegeri, conform postului.

De această dată, "Obama câştigă de departe", a declarat Linda Ellerbie care prezintă ştirile tinerilor pe post. Mitt Romney a refuzat să intre în joc, spre deosebire de Barack Obama, însă Linda Ellerbie nu crede că acesta ar fi motivul pentru preferinţa netă a copiilor pentru candidatul democrat.

"În 2004, când John Kerry a refuzat să participe, copii totuşi l-au ales", a precizat aceasta pentru AFP. Candidatul democrat a fost apoi învins în adevăratele alegeri de către preşedintele în exerciţiu, George W. Bush.

Aproximativ 521.000 de voturi ale telespectatorilor au fost înregistrate în decursul săptămânii trecute, explică Linda Ellerbie, mai puţin ca de obicei "deoarece Nickelodeon a făcut în aşa fel încât acum să se poată vota o singură dată".

Chiar dacă nu există vreun mijloc de a verifica vârsta participanţilor, prezentatoarea a afirmat că poate spune cu certitudine că "majoritatea dintre ei sunt copii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici