Barack Obama, mai popular pe Twitter decât în sondajele tradiţionale

Preşedintele Barack Obama are susţinerea a 69 la sută dintre utilzatorii autodeclaraţi ai reţelei sociale Twitter, conform unui sondaj.

96 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, mai popular pe Twitter decât în sondajele tradiţionale

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Totuşi, numai 9 la sută dintre adulţi declară că au folosit serviciul în ultimele două-trei săptămâni, faţă de 55 la sută care au folosit Facebook, arată sondajul publicat în pagina electronică a cotidianului Wall Street Journal.

Facebook reflectă structura generală a electoratului datorită numărului mare de utilizatori, printre care susţinerea pentru Obama atinge o proporţie de 47 la sută, aproape identică celei de 46 la sută din electoratul general american.

În schimb, Twitter poate fi o bună platformă de campanie pentru democraţi deoarece 13 la sută dintre liberal-democraţii intervievaţi susţin că folosesc această reţea de socializare, comparativ cu 8 la sută dintre conservatori şi 6 la sută dintre susţinătorii mişcării Tea Party.

De asemenea, 52 la sută dintre utilizatorii reţelei sociale Linked-In, orientată către profesionişti, aprobă activitatea preşedintelui.

În mai, Obama a susţinut o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe Twitter acaparată de întrebările conservatorilor despre locuri de muncă şi starea economiei, aceasta reprezentând una dintre campaniile de gherilă ale republicanilor pe Twitter împotriva preşedintelui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici