Barack Obama pledează pentru aderarea Turciei la UE

Preşedintele american, Barack Obama, a susţinut duminică aderarea Turciei la Uniunea Europeană, care ar trimite "un semnal important", în condiţiile în care această integrare în curs de negociere rămâne controversată în rândul europenilor.

12 afișări
Imaginea articolului Barack Obama pledează pentru aderarea Turciei la UE

Barack Obama pledează pentru aderarea Turciei la UE

Aderarea Turciei la blocul comunitar format din 27 de ţări "ar constitui un semnal important" trimis acestei ţări musulmane şi un mijloc de "ancorare fermă" a acestei ţări în sfera europeană, a declarat Obama, în cursul unei intervenţii în faţa liderilor UE, la Praga.

Afirmaţiile sale au fost difuzate în direct de televiziune.

Negocierile de aderare a Turciei la blocul european, începute în octombrie 2005, sunt în prezent în impas. Anumite ţări, ca Franţa sau Germania, se opun perspectivei aderării acestei ţări la UE şi privilegiază o asociere mai apropiată.

Statele Unite şi Marea Britanie, însă, militează de mai mult timp pentru o aderare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici