Barack Obama s-a întâlnit cu Aung San Suu Kyi la domiciliul opozantei

Preşedintele american Barack Obama, aflat într-o vizită la Rangoon cu obiectivul de a susţine reformele politice în curs, a fost primit luni la domiciliul opozantei Aung San Suu Kyi, care a exprimat o anumită prudenţă, temându-se de un "miraj al succesului" reformelor politice.

349 afișări
Imaginea articolului Barack Obama s-a întâlnit cu Aung San Suu Kyi la domiciliul opozantei

Barack Obama s-a întâlnit cu Aung San Suu Kyi la domiciliul opozantei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace (Suu Kyi în 1991, iar Obama în 2009) s-au întâlnit deja, în septembrie, la Casa Albă. Ei au discutat, de această dată, în casa familiei Suu Kyi, în care opozanta a petrecut 15 ani de arest la domiciliu.

"Momentul cel mai dificil al unei tranziţii este cel în care se întrevede succesul. Trebuie să fim foarte atenţi să nu fim înşelaţi de un miraj al succesului", a declarat cea pe care admiratorii săi o numeasc "Doamna".

Ea a mulţumit preşedintelui pentru "susţinerea devotată" oferită de către Statele Unite mişcării democratice din Myanmar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici