Barack Obama şi George W. Bush au adus omagii în Tanzania victimelor atentatului din 1998

Preşedintele american, Barack Obama, şi predecesorul său George W. Bush au adus omagii marţi, la Dar es Salaam, celor 11 victime ucise în 1998, în atentatul cu bombă comis împotriva ambasadei Statelor Unite din Tanzania.

117 afișări
Imaginea articolului Barack Obama şi George W. Bush au adus omagii în Tanzania victimelor atentatului din 1998

George W. Bush, Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Preşedintele democrat şi predecesorul său republican s-au recules în faţa unui memorial ridicat în incinta actualei reprezentanţe diplomatice americane.

Obama şi Bush au ţinut un minut de tăcere, alături, în faţa monumentului din piatră ornată cu o placă gravată, după care un puşcaş marin american în uniformă de ceremonie a depus o coroană de flori.

Aceasta este una dintre rarele apariţii publice ale unui preşedinte şi predecesorului său împreună în străinătate.

Obama încheie, marţi, în Tanzania, unde a sosit cu o zi înainte, primul său turneu african în calitate de preşedinte, în timp ce Bush se află la Dar es Salaam cu ocazia desfăşurării unui Forum al Primelor Doamne, prezidat de către soţia sa, Laura Bush.

Sediul actualei ambasade a Statelor Unite este situat la aproximativ 2,5 kilometri de cel vizat de atentatul din 1998, comis de reţeaua Al-Qaida şi soldat cu moartea a 11 trecători. Aproape simultan, un camion-capcană a explodat la ambasada americană de la Nairobi, ucigând 213 persoane şi făcând peste 5.000 de răniţi.

Cincisprezece tanzanieni care lucrau pe atunci la ambasada de la Dar es Salaam şi au supravieţuit atacului sunt în continuare angajaţi ai reprezentanţei diplomatice, potrivit Casei Albe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici