Barack Obama susţine că nu este obsedat de propria securitate

Preşedintele american Barack Obama a declarat că nu se gândeşte la propria securitate, potrivit unui interviu acordat vineri, la 50 de ani de la asasinarea predecesorului său John F. Kennedy.

747 afișări
Imaginea articolului Barack Obama susţine că nu este obsedat de propria securitate

Barack Obama susţine că nu este obsedat de propria securitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu mă gândesc la asta", a afirmat cel de-al 44-lea preşedinte american, întrebat de jurnalista Barbara Walters, de la postul de televiziune ABC, cu privire la propria securitate. Obama a menţionat că liniştea sa o datorează Secret Service, poliţia de elită care îl protejează şi care, în opinia sa, face "o muncă extraordinară în fiecare zi".

Preşedintele american a subliniat că Secret Service "face o muncă extraordinară şi, din fericire, (securitatea) nu este o problemă care să-mi ocupe timpul".

După asasinarea lui Lennedy la Dallas, Secret Service a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă: de la 350 de poliţişti şi un buget de 5,5 milioane de dolari, în 1963, forţele acestei unităţi de elită au ajuns, cinci ani mai târziu, la 600 de poliţişti şi la un buget de 17 milioane de dolari. Secret Service dispune în prezent de 7.000 de agenţi, iar bugetul său atinge 1,6 miliarde de dolari.

Aceşti agenţi, cu căşti în urechi şi pistoale sub vestă, au misiunea de a asigura securitatea preşedintelui şi a familiei sale apropiate, dar şi a demnitarilor străini aflaţi în vizită în Statele Unite.

În acest interviu care urmează să fie difuzat săptămâna viitoare, Obama a apreciat că John F. Kennedy rămâne un simbol puternic în istoria americană, deoarece a "îmbinat idealismul (şi) capacitatea de imaginaţie" a Statelor Unite.

"Nu cunosc pe nimeni care să fi lăsat o amprentă comparabilă (...) cu cea a lui JFK", a adăugat el. În opinia lui Obama, Kennedy a fost remarcabil "în parte datorită tinereţii, talentului, curajului său din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, elocvenţei sale şi epocii" în care a ocupat Casa Albă.

Preşedintele John F. Kennedy, în vârstă de 46 de ani, a fost asasinat în timp ce se deplasa într-o coloană oficială în centrul Dallasului, pe 22 noiembrie 1963.

Preşedintele SUA, Barack Obama, împreună cu soţia sa Michelle, precum şi fostul preşedinte Bill Clinton şi fostul secretar de Stat Hillary Clinton au depus coroane de flori, miercuri, în Cimitirul Arlington din apropiere de Washington, la mormântul lui John F. Kennedy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici