Barack Obama, un candidat "exotic" pentru SUA

Echipa de campanie a candidatului democrat la Casa Albă, Barack Obama, îşi intensifică ofensiva pentru a convinge electoratul alb că senatorul de Illinois, născut în Hawaii şi care şi-a petrecut o parte a copilăriei în Indonezia, nu este prea "exotic" pentru Casa Albă.

16 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, un candidat "exotic" pentru SUA

Barack Obama, un candidat "exotic" pentru SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este într-adevăr "unul dintre noi", repetă susţinătorii lui Obama care, la 47 de ani, ar putea deveni primul preşedinte de culoare al Statelor Unite.

Candidatul democrat îl devansează pe adversarul său republican John McCain în sondaje, însă institutele de sondare a opiniei subliniază că respondenţii ar putea să nu fie sinceri atunci când se declară pregătiţi să voteze pentru un candidat de culoare.

Barack Obama a susţinut întotdeauna că rasismul nu va fi responsabil pentru un eventual eşec în alegerile de la 4 noiembrie.

Senatorul de Virginia, Jim Webb, un democrat conservator, a vrut să încurajeze alegătorii să voteze pentru Obama în cadrul unui miting electoral.

"Tatăl lui Barack Obama s-a născut în Kenya", a amintit el vineri la Roanoke. "Mama lui Barack Obama este născută în Kansas, nu departe de Kentucky", a adăugat el. "Barack Obama vă înţelege. Barack Obama este ca voi. El ştie ce înseamnă a lupta", a explicat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici