Barack Obama va participa la o ceremonie în memoria victimelor atacului de la Washington

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama va participa duminică la o ceremonie în memoria victimelor atacului de luni dintr-o clădire a Marinei din Washington, a anunţat miercuri purtătorul său de cuvânt.

87 afișări
Imaginea articolului Barack Obama va participa la o ceremonie în memoria victimelor atacului de la Washington

Preşedintele SUA, Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama a denunţat "actul laş" şi a decretat coborârea în bernă a tuturor drapelurilor americane de pe clădirile publice până vineri seară, după acest atac care s-a soldat cu 12 victime, alături de atacator, în complexul de clădiri Navy Yard din sud-est capitalei federale.

"Pentru a omagia victimele groaznicului atac de la Navy Yard din Washington, preşedintele va asista la o ceremonie comemorativă duminică", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

Carney nu a precizat unde se va desfăşura această ceremonie. "Preşedintele vrea să îşi exprime tristeţea faţă de moartea acestor victime nevinovate şi împărtăşeşte durerea ţării după acest nou atac lipsit de sens", a declarat el.

La rândul său, biroul vicepreşedintelui Biden a transmis miercuri seară ca acesta a vizitat persoanele rănite în atac.

"Vicepreşedintele Biden a fost la centrul spitalicesc din Washington pentru a vizita pacienţii răniţi luni la Navy Yard", au precizat colaboratorii săi pe contul oficial de Twitter.

Marţi, Obama a făcut apel către Congres să reexamineze proiectul de reformă a legilor ce încadrează circulaţia armelor de foc, lansat după atacul de la o şcoală din Newtown (Connecticut, nord-est) din decembrie însă abandonat în aprilie după un vot în Senat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici