Barack Obama: Viitorul Africii le aparţine africanilor

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat sâmbătă că viitorul Africii le aparţine africanilor, dar că Statele Unite îi susţin în eforturile lor, într-un discurs rostit în cadrul primei sale vizite în Africa în calitate de preşedinte.

21 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Viitorul Africii le aparţine africanilor

Barack Obama: Viitorul Africii le aparţine africanilor (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să începem prin acest postulat simplu: viitorul Africii le aparţine africanilor înşişi", a declarat el în acest discurs susţinut în faţa Parlamentului ghanez.

El a precizat că Africa este în continuare pradă conflictelor, bolilor, subdezvoltării economice, corupţiei şi practicilor antidemocratice.

Obama a recunoscut responsabilitatea colonialismului. Totuşi, a adăugat el, "este uşor de arătat cu degetul, de aruncat greşeala asupra altora ... Dar Occidentul nu este responsabil de distrugerea economiei din Zimbabwe în timpul ultimului deceniu sau de războaiele în care au fost înrolaţi copii".

Obama face apel la respectarea democraţiei şi abandonarea corupţiei

Preşedintele american, Barack Obama, a cerut sâmbătă Africii să pună capăt practicilor antidemocratice şi brutale şi corupţiei, pentru a adopta norme de bună guvernare, într-un discurs rostit la Accra, capitala Ghanei.

În acest discurs rostit în faţa Parlamentului din Ghana, Obama a enunţat un principiu, care în opinia sa este fundamental: "Dezvoltarea depinde de buna guvernare. Este un ingredient care a lipsit timp ce mulţi ani, în multe zone".

Obama a subliniat că susţinerea americană pentru dezvoltare este legată de respectarea normelor democratice. "Ceea ce vom face, este să creştem asistenţa pentru indivizi şi pentru instituţiile responsabile, pentru a impulsiona eforturile de susţinere a normelor de bună guvernare", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici