VIDEO  Baraj imens pe râul Nipro, lângă Herson, aruncat în aer. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc

Un imens baraj din epoca sovietică din partea din sudul Ucrainei controlată de Rusia a fost aruncat în aer marţi, eliberând un potop de apă în zona de război, potrivit forţelor ucrainene şi ruse.

7033 afișări
Imaginea articolului Baraj imens pe râul Nipro, lângă Herson, aruncat în aer. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc

Ambele părţi se acuză reciproc de distrugerea barajului.

Imagini neverificate de pe reţelele de socializare arată o serie de explozii intense în jurul barajului Kakhovka. Alte videoclipuri arată cum apa se revarsă prin rămăşiţele barajului.

Barajul, înalt de 30 de metri şi lung de 3,2 km, a fost construit în 1956 pe râul Dnipro, ca parte a centralei hidroelectrice Kakhovka.

Acesta deţine un rezervor de 18 km3 care alimentează cu apă şi peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, şi centrala nucleară Zaporojie, aflată de asemenea sub control rusesc.

Armata ucraineană a declarat că forţele ruseşti au aruncat în aer barajul.

"Kakhovka (barajul) a fost aruncat în aer de forţele de ocupaţie ruse", a declarat marţi comandamentul de sud al forţelor armate ucrainene pe pagina sa de Facebook, potrivit AP.

AP anunţă că Ministerul ucrainean de Interne a cerut locuitorilor din 10 sate de pe malul drept al râului şi din unele părţi ale oraşului Herson să adune documentele esenţiale şi animalele de companie, să oprească electrocasnicele şi să plece.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici