Barcelona va fi primul mare oraş din Spania care limitează portul vălului islamic integral

Barcelona va fi primul mare oraş din Spania care va interzice portul vălului islamic integral în instituţiile publice, anunţă primarul socialist Jordi Hereu.

40 afișări
Imaginea articolului Barcelona va fi primul mare oraş din Spania care limitează portul vălului islamic integral

Barcelona va fi primul mare oraş din Spania care limitează portul vălului islamic integral (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primarul a anunţat că va semna în curând o decizie în acest sens, care se va aplica în instituţiile municipale, în pieţe, în grădiniţe şi creşe, din raţiuni de securitate şi de "bun-simţ".

"Nu este posibil ca cineva să intre într-o instituţie fără a putea fi identificat", explică primarul, dând asigurări că măsura nu vizează nicio credinţă religioasă şi se va aplica inclusiv persoanelor care poartă căşti.

Interdicţii similare au fost aplicate deja în localităţile Lerida şi El Vendrell, situate în regiunea Catalogna (nord-est).

În schimb, o propunere similară a fost respinsă în Gerona, consilierii socialişti şi naţionalişti argumentând că ar avea "tentă electorală".

Partidul Popular, principala formaţiune de opoziţie din Spania, intenţionează să prezinte Parlamentului regional din Catalogna o propunere de interzicere a vălului integral în toate instituţiile publice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici