Barroso îndeamnă România şi Bulgaria să accelereze reformele

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, afirmă că raportele privind România şi Bulgaria au rolul de a stimula cele două ţări să accelereze reformele judiciare, să combată corupţia şi, în cazul Sofiei, infracţionalitatea organizată, informează un comunicat oficial.

24 afișări
Imaginea articolului Barroso îndeamnă România şi Bulgaria să accelereze reformele

Barroso îndeamnă România şi Bulgaria să accelereze reformele (Imagine: Mediafax/AFP)

"Bulgaria şi România au parcurs un drum lung în ultimul deceniu. Primele 18 luni de apartenenţă la Uniunea Europeană au fost benefice pentru cele două ţări şi Uniunea Europeană. Sarcina noastră este să consolidăm aceste progrese", declară Barroso.

"Aceste rapoarte sunt un test al realităţii şi arată că atât Guvernul bulgar cât şi cel român trebuie să accelereze eforturile în materie de justiţie, corupţie şi, în cazul Bulgariei, criminalitate organizată. Ambele guverne recunosc că trebuie să le arate cetăţenilor şi celorlalte state membre UE că sunt serioase în eficientizarea sistemului judiciar şi combaterea corupţiei. Rapoartele arată că acum există cadrul instituţional, dar este nevoie de rezultate concrete în investigarea, instrumentarea şi judecarea cazurilor de corupţie la nivel înalt şi cazurilor de infracţionalitate", subliniază Barrosso.

"De asemenea, Comisia Europeană a transmis un semnal puternic că fondurile UE trebuie administrate corespunzător. Bulgaria şi România pot conta pe susţinerea activă a Comisiei în acest proces", încheie preşedintele CE.

Comisia Europeană a prezentat miercuri rapoartele privind progresele înregistrate de România şi Bulgaria în domeniul reformării justiţiei şi combaterii corupţiei. De asemenea, CE a adoptat un raport separat despre gestionarea fondurilor comunitare de către Bulgaria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici